Mandľový koláč

Vanilkovo-mandľová torta s hruškami

Autor receptu: lunter

6
porcií
35 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto - ak je suché, pridáme pár lyžíc mlieka, ak sa lepí, pridáme lyžicu múky. Cesto zabalíme do fólie a kým pripravíme plnku, dáme odstáť do chladničky.
  2. Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do mixéra spolu s cukrom, vanilkovou pastou, mandľovým mliekom a mletými mandľami. Všetko dôkladne rozmixujeme.
  3. Cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy. Spodok popicháme vidličkou. Pripravenú plnku vylejeme na cesto a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 175 °C asi na 30 minút, kým povrch cesta nestuhne. Pokým sa torta pečie, hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Upečenú tortu vyberieme z rúry. Marhuľový džem rozriedime s troškou vody a potrieme povrch plnky. Naukladáme naň hrušky a ešte ich potrieme zvyškom marhuľového džemu. Tortu vrátime na 20 - 30 minút do rúry.
  5. Upečenú tortu necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju dáme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky.