Mandľový koláč
Vanilkovo-mandľová torta s hruškami
Autor receptu: lunter
6 porcií |
35 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup- V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto - ak je suché, pridáme pár lyžíc mlieka, ak sa lepí, pridáme lyžicu múky.
Cesto zabalíme do fólie a kým pripravíme plnku, dáme odstáť do chladničky.
- Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do mixéra spolu s cukrom, vanilkovou pastou, mandľovým mliekom a mletými mandľami. Všetko dôkladne rozmixujeme.
- Cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy. Spodok popicháme vidličkou. Pripravenú plnku vylejeme na cesto a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 175 °C asi na 30 minút, kým povrch cesta nestuhne.
Pokým sa torta pečie, hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- Upečenú tortu vyberieme z rúry. Marhuľový džem rozriedime s troškou vody a potrieme povrch plnky. Naukladáme naň hrušky a ešte ich potrieme zvyškom marhuľového džemu.
Tortu vrátime na 20 - 30 minút do rúry.
- Upečenú tortu necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju dáme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky.
|