Vanilkovo– čokoládový zákusok
Autor receptu: redakcia
Postup- Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého
snehu pridáme žĺtky, múku
a citrónovú kôru.
- Cesto vylejeme
na plech a pečieme
asi 15 minút. Upečené cesto
rozdelíme na 3 časti.
- Vanilkový
krém pripravíme tak,
že žĺtky vymiešame s cukrom,
pridáme mlieko, maslo
a varíme, až kým krém
nezhustne. Potom pridáme
vanilkový cukor. Môžeme
zahustiť troškou múky.
- Z cukru, masla, kakaa
a trošky vody uvaríme čokoládovú
polevu. Následne
prvú časť cesta polejeme
rumom.
- Na to dáme čokoládovú
polevu a polejeme
vanilkovým krémom. Potom
položíme druhý plát cesta.
Opäť ho polejeme rumom
a potrieme džemom a posypeme
orechmi.
- Pridáme
ešte aj hrozienka. Polejeme
čokoládou a krémom.
- Zákusok
zakončujeme treťou časťou
cesta, ktorú taktiež polejeme
rumom a čokoládou
- Polejeme zvyšným krémom
a pridáme hrozienka.
- Koláč
necháme odstáť v chladničke
aspoň 12 hodín, potom
z neho vykrajujeme pomocou
lyžice halušky. Môžeme
ich ozdobiť šľahačkou .
|