Vanilkovo– čokoládový zákusok

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.
  2. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút. Upečené cesto rozdelíme na 3 časti.
  3. Vanilkový krém pripravíme tak, že žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, maslo a varíme, až kým krém nezhustne. Potom pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.
  4. Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládovú polevu. Následne prvú časť cesta polejeme rumom.
  5. Na to dáme čokoládovú polevu a polejeme vanilkovým krémom. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom a potrieme džemom a posypeme orechmi.
  6. Pridáme ešte aj hrozienka. Polejeme čokoládou a krémom.
  7. Zákusok zakončujeme treťou časťou cesta, ktorú taktiež polejeme rumom a čokoládou
  8. Polejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.
  9. Koláč necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín, potom z neho vykrajujeme pomocou lyžice halušky. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou .