Vanilkovo– čokoládový zákusok

redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 23. júla 2009 20:41Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.

2

Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút. Upečené cesto rozdelíme na 3 časti.

3

Vanilkový krém pripravíme tak, že žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, maslo a varíme, až kým krém nezhustne. Potom pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.

4

Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládovú polevu. Následne prvú časť cesta polejeme rumom.

5

Na to dáme čokoládovú polevu a polejeme vanilkovým krémom. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom a potrieme džemom a posypeme orechmi.

6

Pridáme ešte aj hrozienka. Polejeme čokoládou a krémom.

7

Zákusok zakončujeme treťou časťou cesta, ktorú taktiež polejeme rumom a čokoládou

8

Polejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.

9

Koláč necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín, potom z neho vykrajujeme pomocou lyžice halušky. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist