Vanilkovo– čokoládový zákusok

redakciaRedakcia, recept pridal: 23. júla 2009 20:41Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.

2

Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút. Upečené cesto rozdelíme na 3 časti.

3

Vanilkový krém pripravíme tak, že žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, maslo a varíme, až kým krém nezhustne. Potom pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.

4

Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládovú polevu. Následne prvú časť cesta polejeme rumom.

5

Na to dáme čokoládovú polevu a polejeme vanilkovým krémom. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom a potrieme džemom a posypeme orechmi.

6

Pridáme ešte aj hrozienka. Polejeme čokoládou a krémom.

7

Zákusok zakončujeme treťou časťou cesta, ktorú taktiež polejeme rumom a čokoládou

8

Polejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.

9

Koláč necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín, potom z neho vykrajujeme pomocou lyžice halušky. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist