Bezlepkové muffiny

Vanilkové muffiny z ryžovej múky

Autor receptu: novalim

Najjednoduchšie muffiny bez lepku si pripravíte z našej zmesi na Muffiny. Ak si chcete dnes vyskúšať niečo nové, potom vás pozývame na malú virtuálnu ochutnávku nového receptu. Z našej NOVALIM ryžovej bielej múky sme napiekli 100 % bezlepkové, vanilkové muffiny s osladenou šľahačkou. Mäkkučké, nadýchané a tá chuť! Vyskúšajte.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a do formy na muffiny rozložíme papierové košíčky.
  2. Kryštálový cukor a vajcia vyšľaháme do nadýchanej bledej peny a potom do nej prisypeme ryžovú múku NOVALIM zmiešanú s kypriacim práškom a xantánovou alebo guarovou gumou. Pridáme soľ, vanilkový cukor, olej a mlieko a minútu premiešame mixérom.
  3. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a pečieme asi 25-30 minút, kým je povrch muffinov sfarbený do zlatohneda a na dotyk pružný.
  4. Muffiny necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme osladenou šľahačkou (pre bezlaktózovú verziu použite rastlinnú šľahačku).