Bezlepkové muffiny
Vanilkové muffiny z ryžovej múky
Autor receptu: novalim
Najjednoduchšie muffiny bez lepku si pripravíte z našej zmesi na Muffiny. Ak si chcete dnes vyskúšať niečo nové, potom vás pozývame na
malú virtuálnu ochutnávku nového receptu. Z našej NOVALIM ryžovej bielej múky sme napiekli 100 % bezlepkové, vanilkové muffiny s
osladenou šľahačkou. Mäkkučké, nadýchané a tá chuť! Vyskúšajte.
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a do formy na muffiny rozložíme papierové košíčky.
- Kryštálový cukor a vajcia vyšľaháme do nadýchanej bledej peny a potom do nej prisypeme ryžovú múku NOVALIM zmiešanú s kypriacim práškom a xantánovou alebo guarovou gumou. Pridáme soľ, vanilkový cukor, olej a mlieko a minútu premiešame mixérom.
- Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a pečieme asi 25-30 minút, kým je povrch muffinov sfarbený do zlatohneda a na dotyk pružný.
- Muffiny necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme osladenou šľahačkou (pre bezlaktózovú verziu použite rastlinnú šľahačku).