Vanilkové kocky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 19. decembra 2016
Vanilkové kocky
Foto: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
60 g
1 bal
4 ks
60 g
1 bal (40 g)
80 g
Na náplň:
250 ml
1 bal (40 g)
100 g
4 plátky
3 PL
250 ml
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom do peny. Z bielkov a cukru ušľaháme pevný sneh a krátko zapracujeme do peny. Zlatý klas a múku preosejeme a opatrne vmiešame do cesta. Hladké cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm), ktorého dno sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre. <br /><br /> Elektrická rúra: 200°C <br /> Teplovzdušná rúra: 180°C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 10 minút

  2. 2

    Plát ihneď po upečení vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier opatrne stiahneme a plát rozkrojíme na 3 obdĺžniky.

  3. 3

    Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, zlatého klasu a cukru puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť. Želatínu namočíme podľa návodu, mierne vyžmýkame, prilejeme rum a pri miernej teplote necháme rozpustiť. Smotanu ušľaháme dotuha a po častiach zamiešame do náplne. 2-3 PL náplne vmiešame do rozpustenej želatíny a vmiešame späť k náplni. Odložíme do chladničky asi na ½ hodiny vychladiť. Len čo začne náplň tuhnúť, pláty natrieme, spojíme, potrieme aj boky a hornú stranu. Pomocou vidličky vytvoríme ozdobu a odložíme asi na 4-5 hodín na chladné miesto.

  4. 4

    Na prípravu hviezdičiek rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale a v tenkej vrstve rozotrieme na papier na pečenie. Po stuhnutí vykrojíme vykrajovačom alebo nožom z polevy hviezdičky. Múčnik nakrájame na kocky a ozdobíme. Uchovávame v chlade.

    Vanilkové kocky - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, krém se mi moc líbí, stejně jako fota - samotné rezy musí být výborné, oceňuji i hravost s hvězdičkami z polevy, sama takovou fantazii nemám.
kassia
Pekne nakrájané, vyzerajú veľmi dobre, ale v recepte mi chýba vanilka, keďže sa volajú "vanilkové kocky". Aspoň van. esencia, namiesto rumu. Či? Odkladám ako motiváciu, keď vyskúšam, napíšem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia