Vanilková terinka s mirabelkami

Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016
Vanilková terinka s mirabelkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

500 ml
200 ml
200 ml
5 g
3 plátky
50 g
150 g
Na pusinky:
2 ks
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Smotanu spolu s mliekom, vanilkou a kryštálovým cukrom necháme ohriať na 60 °C. Medzitým v studenej vode necháme napučať želatínu. Po 10 minútach vyžmýkame a rozmiešame v zmesi.

  2. 2

    Do silikónových foriem vložíme nasekané mirabelky a zalejeme vanilkovou zmesou. Necháme v chlade stuhnúť.

  3. 3

    Z bielkov, práškového cukru a strúhaného kokosu vymiešame sneh. Cukrárskym vreckom robíme pusinky. Vkladáme do rúry zohriatej na 100 °C na 2 hodiny. Terinku vyklopíme zo silikónovej formy a podávame s pusinkami a čerstvými jahodami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia