Vanilková ovsená kaša s medovými jabĺčkami

diabambulka - fotkadiabambulka, 1. októbra 2011

Výborné raňajky, alebo večera...

1
porcia
12-15 minút
príprava

Suroviny

45 g
175 ml
125 ml - alebo mlieko
1/2 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky, mlieko, vodu a vanilkový struk ( rozrezaný a zbavený semienok ) dáme do hrnca a za občasného miešania varíme približne 8 minút. Kým kaša nezhustne. Vyberieme struk, ak máte radi slaké oslaďte troškou trstinového cukru, nalejte do taniera, posypte mletou škoricou a pridajte nakrájané medové jabĺčko. Medové jabĺčko: Jablko umyjeme a aj so šupkou nakrájame ( je na vás ako si jabĺčko nakrájate, buď na mesiačiky, kolieska, alebo kocky ). Na rozohriatej teflonovej panvičke si na sucho opečieme nakrájané jabĺčko z každej strany ( začne krásne voňať ), pridáme 1 PL medu, necháme skaramelizovať a jabĺčko ešte chvíľku poopekáme v medovom karamele ( približne 1-2 minúty ).

  2. 2

    Tip: Lacnejšia verzia je ak vanilkový struk nahradíte vanilkovým cukrom, nebude to až také vanilkové, ale stále to bude dobrééé :-))) Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

ancicka
Ovsené vločky,to ja mám rada na akýkoľvek spôsob.Aj takto.
cica2
môže byť, vyzerá to perfektne!:)
3sandra3
výborné papaničko,,, to si budem robievať častejšie,,, ale nebudem nahrádzať vanilk.struk vanilkovým cukrom.... ukladám si do kk
terinka55
Hoci nie som veľmi na sladké, tento receptík je na oblízanie si všetkých prstov, ukladám :) Hneď aj vyskúšam, samé úžasné a jednoduché dobroty ! Ďakujem za inšpiráciu :)
stefanm
dám si také "tvoje" raňajky keď ty si dáš také "moje" raňajky ... :) , :)


diabambulka
3sandra3,
vieš čo je lepšie, jasné že vanilkový struk- to je to pravé vanilkové:-))) tak dobrú chuť...ale nie každý ho má doma
diabambulka
stefanm, tak to sú pravé chlapské raňajky, vymením, ale nie za raňajky, ale radšej za večeru, máš tam aj cesnačik? :-)))
stefanm
anooo ... cibuľa , cesnak , slanina , klobása , horčica , biely chlieb a PIVO . vyskúšaj niekedy . ...stále nám niekto pripomína tradície našich predkov . tak si ich vážme !! :)
sovka62
Mám rada aj sladké, ale to skôr v priebehu dňa, raňajky by som si asi dala radšej so Štefanom. Tak Štefan, kedy môžem prísť? Ja zjem tie tvoje raňajky a tebe uvarím kašu.
diabambulka
stefanm, ja mám veľmi rada slaninku, takú fajne prerastenú cesnak a chlebík, ale to jen z času na čas a to sa s malou dušičkou pýtam manžela, nebude ti vadiť keď sa najem cesnaku??? on sa len zasmeje a jasné že nie a potom sa mi smeje, keď sa snažím zbaviť cesnakovej arómy, nemáš na to najký tajný tip:-)
hubata
Aj ja chcem ísť k Štefanovi na noc a potom aj na raňajky ako @sovka62 ! No a na desiatu si potom dáme túto výbornú, voňavú ovsenú kašu.
astheart
Vanilkový lusk zbavený semínek???? Vždyť ta semínka jsou to, co se z něj používá! Není to omyl?
evanaaa
Práve som aj ja chcela napísať to, čo Astheart, ale ma predbehla, lusk len ak som dreň už niekde spotrebovala, asi to tak myslela aj Diabambulka, určite nevyhodila to najlepšie z neho. A možno by stačila len tá dreň.Dobrá pochúťka, len nei pre mňa, skôr to Stefanove na tanieri, ale nie často, lebo po takom mám vždy výčitky svedomia , óoch.
diabambulka
tak evanaaa, môžeš si urobiť aj bez medových jabĺčok, čisto vanilkovú s luskom :-) hmmm...
janger
@diabambulka , tak ti poviem, moj muz jedava ovsenu kasu takmer kazdy den na ranajky :-). Len teda bez takych vybornych jablk, ako su v tvojom recepte. Ale to si niekedy spravim ja podla teba... Ja taketo jablka davam niekedy na palacinky.
diabambulka
janger ďakujem, ak máš rada sladké tak si pochutíš, lebo tie jabĺčka sú dosť sladké. Ja som akurát sľúbila manželovi, že mu urobím výbornú ovsenú kašu :-)))
janger
@diabambulka , ja som moc na sladke. Moja kucharska kniha, to su hlavne zakusky, kolace a pod....:-))). A manzel co povedal? Uz sa tesi ;-)))?
diabambulka
janger, áno teší sa, lebo takéto veci varím iba pre seba a synčeka a minule si varil a nejako sa mu nezadarilo tak bol taký sklamaný, on má najradšej veriu zapekané hotové musli zaliať mliekom a hotovo :-)))
evica3
dakujem za recept, mojej prieberčivej dcérke chutil, budem asi variť často
diabambulka
evica3, tak to je super správa, som rada, že dcérke chutí a prajem pekné sviatky celej tvojej rodinke :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia