Valentínske cupcakes

hame - fotkahame, 30. januára 2018. Komerčný recept.
Valentínske cupcakes
Foto: hame

Suroviny

150 g
200 g
90 g
1 lyžička
štipka
200 g
3 ks
60 g
1 lyžička
170 g
Náplň:
200 g
1 kvapka
podľa potreby
2 lyžice
 (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s polámanou čokoládou a primiešame kakao. Miešame pokiaľ sa nám všetko dobre nespojí. Prelejeme do väčšej misy a dáme mierne vychladnúť.

  2. 2

    Múku zmiešame so sódou bikarbónou, práškom do pečiva a štipkou soli. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, ktoré potom vlejeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame.

  3. 3

    Do masy prisypeme asi tretinu múky. Pridáme kyslú smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme zvyšnú múku a vypracujeme hutné cesto.

  4. 4

    Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a každý naplníme pripraveným cestom do dvoch tretín. Pečieme v predhriatej rúre 20 – 25 minút na 180 °C. Upečené cupcakes necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Pripravíme si náplň – smotanový syr zmiešame s malinovým džemom, podľa chuti môžeme prisladiť a dofarbiť ružovým potravinárskym farbivom.

  6. 6

    Vrchnú časť každého cupcake zrežeme a vykrajovátkom v tvare srdiečka vykrojíme malé srdiečko uprostred. Na zvyšnú časť cupcaku natrieme pripraveným krémom a prikryjeme vrchnou časťou. Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom na ozdobu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia