Valentínska torta

evelynisko - fotkaevelynisko, 11. februára 2013

Blíži sa Valentín :)

Suroviny

2 hrnčeky
1 lyžička
1 lyžička
1 hrnček
2 lyžice
1 lyžička
2 hrnček
2 ks
1 hrnček
2 ČL
1 lyžička
1/2 hrnček
Plnka:
1/4 hrnček
500 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame si všetky suché prísady okrem cukru. Muká, prášok do pečiva, sóda bikarbóna, kakao a soľ. Hnedý cukor si vymiešame s olejom a pridáme k nemu vajíčka. Postupne vlievame cmar a pridáme vanilkový extrakt, červené farbivo a ocot. Na záver pridáme horúcu kávu.

  2. 2

    Postupne primiešame k zmesi suché prísady. Ak chcem mať koláč červený tak namiesto hnedého cukru pridáme obyčajný cukor a piškóta nám ostane krásne červená. Takto bude hnedá.

  3. 3

    Odlejeme si zmes do dvoch rovnakých pekáčov. Ak nemáme tak do dvoch podobných. Ja som dala jednu zmes do obdĺžnikového pekáča a druhú zmes do pekáča v tvare kocky, pretože z torty budeme aj tak krájať. Dáme piecť do predohriatej rúry na 180 stupňov.

  4. 4

    Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmiešame si krémový syr s mliekom, rozpusteným maslom a cukrom. Cukor pridávame podľa chuti alebo podľa toho ako nám syr hustne. Ja som použila zlý syr a preto sa mi stalo, že moja zmes bola príliš riedka. Na záver som teda použila solamyl, ktorý by tam naozaj byť nemal. Ak použijete syr ako napríklad Philadelphiu, nemalo by sa to stať.

  5. 5

    Keď nám korpusy vychladnú, vykrojíme z obidvoch srdiečko. Natrieme medzi obidva plnku a spojíme ich. Ponatierame ich aj z vonkajšej strany a do stredu vrchného korpusu dáme plnku, ktorá je prifarbená ružovým farbivom. Na vytvorenie "pichliačikov" som použila nožík, ale dá sa to spraviť aj lyžičkou.

    Valentínska torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

medovnicek
krásna torta, ten ktorému je určená, z nej bude mať určite veľkú radosť
douglas
Krasne Valentinska, pekne farebna! Mne osobne do ruzoveho srdiecka by sa viac pacili poukladane cerstve jahody... Je to len tip. ;)
tori111222
Zaujímavá torta..zaujímavý recept..prášok do pečiva, sóda bicarbona, ocot, káva, cmar ?? to všetko do cesta ? ale vypadá chutne
evelynisko
@tori111222 bola naozaj vynikajúca! :) To je vlastne skoro typické cesto na americký red velvet cake, takže tie kombinácie nie sú zrovna teraz vymyslené :) A všetko je to tam hlavne preto aby bol koláč nadýchaný a jemný. A vyšlo to!
ethanel
Super a to uz si aj rozkrojila :) namiesto toho cerveneho kremu mohli byt jahody alebo cucoriedky v tvare srdiecka ale to je len moj nazor.
anajka
Zaujímavý recept, ale úprimne, tá vrchná výzdoba je hrozná, taká upatlaná. Chuťovo môže byť výborná, ale aj oči jedia.
evelynisko
@anajka ja si to nemyslím, ale koľko ľudí, toľko "chutí" :) A mne sa to páči viac ako keď je torta len natretá rovno ;)
zitus
ja tiež zvyknem vždy krémy tak upatlať hocijak,neviem nikdy spraviť rovný,takže myslím si že je to šik :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia