Bravčové s kapustou

Valašská kapusta (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept mám z knižky Recepty starej mamy z r. 1984, kúpila som si ju, keď som sa vydala. Jajáj, to sú už roky. Je to veľmi dobré, hlavne v lete, keď je fajná čerstvá kapusta.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti, osolíme, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku a popražíme.
  2. Podlejeme vodou a dusíme asi pol hodiny.
  3. Pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou, aby nepriháralo. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a povaríme. Smotanu vyberám z chladničky už na začiatku varenia, aby nebola celkom studená. Keď má izbovú teplotu nezvykne sa totiž zraziť. Podávame s knedľou.