Bravčové s kapustou
Valašská kapusta (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept mám z knižky Recepty starej mamy z r. 1984, kúpila som si ju, keď som sa vydala. Jajáj, to sú už roky. Je to veľmi dobré, hlavne v lete, keď je fajná čerstvá kapusta.
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti, osolíme, pridáme na kocky pokrájané mäso, papriku a popražíme.
- Podlejeme vodou a dusíme asi pol hodiny.
- Pridáme pokrájanú hlávkovú kapustu a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou, aby nepriháralo. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku a povaríme. Smotanu vyberám z chladničky už na začiatku varenia, aby nebola celkom studená. Keď má izbovú teplotu nezvykne sa totiž zraziť. Podávame s knedľou.