Vajíčkový šalát fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 29. novembra 2014
Vajíčkový šalát (fotorecept)
Foto: tatranka

Keďže sme nakúpili krásne a čerstvé vajíčka už na vianočné pečenie a použitie,nedalo mi,aby sme si dnes na olovrant neurobili chutný a čerstvý,vajíčkový šalát. Nerobila Zobraziť celý popisKeďže sme nakúpili krásne a čerstvé vajíčka už na vianočné pečenie a použitie,nedalo mi,aby sme si dnes na olovrant neurobili chutný a čerstvý,vajíčkový šalát. Nerobila som ho možno aj tri roky.Nie je to recept na váhu,ale na kusy a na lyžice.

25 minút
príprava
25 minút
na 100 °C

Suroviny

8 - 10 ks
1 ks
4 ks
2 ks
pol kávovej lyžičky
5 polievkových lyžíc
2 kávové lyžičky
2 kávové lyžičky
2 polievkové lyžice
1 polievková lyžica
3 polievkové lyžice
2 polievkové lyžice




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke a necháme dobre vychladnúť.Ošúpeme. Vajíčka uvaríme na tvrdo,ošúpeme. Pokrájame na malé kúsky.Najlepšie ak pretlačíme cez koliesko na zemiaky. Očistenú cibuľku pokrájame na drobno.Kyslé uhorky,tiež na drobno.

  2. 2

    Pokrájanú cibuľku a uhorku dáme spolu do misy.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme pokrájané zemiaky.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec pridáme pokrájané vajíčka.

  5. 5

    Do majonézy pridáme,kyslú smotanu, ocot,soľ,horčicu,stolový olej,cukor,worcesterskú omáčku.Všetko dobre zamiešame a vylejeme na cibuľku,uhorky,zemiaky a vajíčka.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celý šalát premiešame a uložíme do chladu.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bol to chutný olovrant,na ktorý som sa veľmi tešila.

    Vajíčkový šalát (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

skillet
Výborný šalát, robievam ho hlavne na Veľkonočné sviatky.
afataga
vyzera vyborne, taky salat nepoznam, robievam podobne natierku, ale jasne ze bez zemiakov
daguska
Vajíckový salát robievam bez zemiakov.Tento tvoj vyzerá výborne.Urcite je chutný a inspirovala si ma,tesím sa nañ.
havino
velmi pekný recept, aj fotopostup, robievam z času na čas vajíčkový šalat, bez zemiakov, ale pridám jeden, dva na budúce aj ja, bude viac :-)
sovka62
Mne zemiaky chutia v každom šaláte s majonézou, hádam pre pocit, že tú mastnotu vyvažujú. Robievam podobne s ochutenou majonézou, takže horčicu, smotanu a worcester už nepridávam. Zato pridávam na malé kocky pokrájaný syr, najradšej údený. Cibuľu vložím do sladkokyslého nálevu a postavím na sporák. Tesne pred bodom varu vypnem, nechám chvíľu postáť a zlejem. Takúto dávam do každého šalátu, aby nemala takú ostrú chuť.
Myslím, že rozdiel v chuti medzi tvojím a mojím veľký nebude, tak prezerám obrázky, prehĺtam sliny a rozmýšľam, kedy by som ho tak urobila.
tatranka
Ďakujem za / chutné / komentáre.No presne takto nejako som si aj ja chuť narobila,keď som listovala vo svojich receptoch čo budem piecť a natrafila som aj na recept tohto šalátu.
Tiež sa mi slinky zbiehali a od skutku bol už len krôčik.Preto že je to rýchly šalát,stalo sa a svoje chute som uspokojila.
@sovka s tou cibuľkou to na budúce vyskúšam.Dúfa,že to nebude o tri roky,ako teraz.
No dosť sa vystríham majonézových šalátov.
A tie zemiačky tam majú presne takú úlohu,aby trochu ten šalát od mastnoty naozaj vyvážili.
jerica
@tatranka Martuška , šalátik od teba a nielen šalátik, z každého tvojho receptu dýcha teplo domova, preto by som sa nechala ponúknuť.
S tou cibuľou ako píše @sovka , robievam tiež, tak sme to robievali čo si pamätám z domu, cibuľa v surovom stave pre žalúdkarov je v šaláte ťažká, preto je dobre ju obvariť a vodu zliať, keď robievam obyčajný zemiakový šalát, nálev prevarím a cibuľu tiež .
alex37
@tatranka , zemiaky a vajíčka už sa varia na sporáku /myslím, že týmto som povedala všetko :-)/ peknú nedeľu prajem :-)
elixir
Takéto šaláty zbožňujem, pripravujem podobné, tak spravím aj tento. :)
pusta1
@tatranka - Milá Martuška, , tento síce nepoznám, v tejto úprave by mi však určite chutil, ako všetko od teba :-)))
krásne naaranžovaný lákavý šalát s prudko jedlými nádhernými fotkami.
*****
1x pusta1
tatranka
Ďakujem vám a usmievam sa sama pre seba,aké chúťky som touto obyčajnou vaječnou kôpkou narobila.No myslím,že práve v jednoduchých veciach je ukrytá aj samotná dokonalosť.
katka78
@tatranka vaše recepty sú ľahko identifikovateľné už podľa fotiek, jedlá od vás sa mi vždy páčia, lebo je na nich vidieť precíznosť a láska s akou ich pripravujete, to sa proste nedá prehliadnuť, ani keď je to obyčajný vajíčkový šalát!
paploska
@tatranka výborný recept :-) videla som ho len v mobile a už mi tiekli slinky. keď zoženiem domáce vajíčka (vyhasol mi zdroj) určite vyskúšam :-)
tatranka
@katka78 tak krásne si mi to napísala,že si ma svojim komentárikom,veľmi oslovila.Nemyslím len na chválu tá sa dá napísať aj keď to tak nie je.No vystihla si naozaj podstatu môjho konania.Ďakujem ti za to.
@paploska presne takto aj mňa nabudili čerstvé vajíčka.Veď to je základ pri takomto recepte,aby vajíčka boli čerstvé.
Recept vyskúšaj.Určite budeš spokojná a bude ti aj chutiť.
danda3
Výborný šalát si urobila, Martuška, ja zvyknem robiť bez zemiakov a keď je dostať, tak dávam mladú cibuľku, keď už nie je, tak robím podobne ako @sovka , aby nebola taká ostrá.♥
cesminaz
salatik super ;-) ukladam a urcite vyskusam,s uhorkami som este nerobila :-) dakujem za receptik.
babkamt
tvoj šalát mi narobil chute. V najbližšom období si ho spravím:-)
tatranka
Každá rada dobrá! Teším sa,že spojením rád sa podarí vytvoriť dielko,ktoré nesklame. @danda3 tiež som pred tým robievala bez zemiakov.Myslím,že je to tak pravý vajíčkový šalát. No tie zemiaky tam urobia dobrú prácu.Trochu odľahčia tu majonézu. @alex37 tvoja chuť bola asi ako moja a hneď si ju aj zrealizovala ďakujem za fotografiu.Teším sa. @cesminaz myslím,že kyslé uhorky tam patria a uvidíš,ako obohatia chuť šalátu.
@bamkamt len si urob.Pochutíš si,ako my.Píšem v množnom čísle,lebo vidíš,že vareškárky šalát začali realizovať.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Vyzera, ze by sa z toho dala spravit aj natierka na hrianky. Keby sa to trochu viac roztlacilo - robim az na tie zemiaky podobne (teda natierku). Najblizsie budem teda vyskusat :-) s tymi varenymi zemiakmi v natierkoidnej forme. Fajn inspiracia - tip.
chillinka12
zajtra idem vyskúšať, už mám hrozne dlho chuť na vajíčkový šalát, skusim ale pridat kukuričku a dietnu salámu :)
tatranka
@chillinka12 nechcem zasahovať do tvojich chutí,no na prvý krát,ak ideš šalát robiť,urob ho presne podľa receptu.A len ak veľmi chceš,pridaj si do odobratej časti kukuricu a salámu.Pridanými ingredienciami sa chuť vajičkového šalátu zmení.To už nebude vajičkový šalát! Sama sa presvedčíš.
luss44
máš pravdu @tatranka , robievam takýto šalát aj so salámou a už to nie je ten pravý. Vajíčkový robievam skoro tak ako Ty, len bez worcestru. Napr. olej som donedávna vôbec do žiadnych šalátov nedávala, až som dala na jednu radu a urobila som dobre, bolo to zase o niečo lepšie :)
tatranka
@Adellito (3.8.2017 11:45)

Teším sa,že šalátik chutil.Ja ho viac robievam v jesennom a chladnejšom počasí.Bojím sa vajíčok v teple,hoci sú aj uvarené.
bembo
Robil som podľa @afataga ,ale vyskúšam aj tento.Lepšie raz vyskúšať ako len recept prečítať.Vyzerá aj tento veľmi chutne.
kuchtinka
Už dávno som nerobila vajíčkový šalát, tak blúdim po Vareche :) a našla som tento aj s krásnym komentárom. Vyskúšam, zo všetkých vyzerá najlákavejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia