Vajíčkový šalát (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Toto je môj vlastný recept ako robím vajíčkový šalát. Plním prianie @hubatá, ktorá si takýto šalátik želala v jednej diskusii pri recepte -pochúťkový šalát.

2-3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka si uvaríme natvrdo-variť 10 minút.Nevarte ich dlhšie,lebo žĺtok dostane zelenú farbu, čo nechceme. Cibuľu ošúpame nakrájame na drobné kocky. 1 ks vajíčka nakrájame nadrobno a 4 ks na väčšie 1/4 plátky. Uhorku tiež na kocky. Komu vadí surová cibuľa, môže si ju zabariť horúcou vodou, spariť a precediť cez sítko. Červenú cibuľu dávame kvôli krajšej farbe šalátu. RADA navyše! cibuľka a uhorka je len na doladenie chuti, nedávajte veľa, musia prevládať vajíčka!
  2. Osolíme,okoreníme, pridáme tatarku,kyslú smotanu a majolenku. Všetko zľahka zamiešame, aby sme nemali z toho kašu. Dáme aspoň na hodinu vychladiť. Možno sa pýtate prečo pochúťková smotana? Šalát sa odľahčí a dodá mu aj lepšiu chuť.
  3. A takto vyzerá po zamiešaní.
  4. Ozdobíme vajíčkom no a môžeme podávať trebars s kaiserkou, bagetkou... Mne všetky šaláty chutia viac s pečivom ako s chlebom. Dobrú chuť!