Vajíčkový bulgur fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. augusta 2016
Vajíčkový bulgur (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché a rýchle :-)

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
700 ml
1 kl
50 g
6 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Pripravime si bulgur, ja som dala takyto poriadne hruby 3,5 dl. No a ako prilohu som uz dopredu urobila klasicky uhorkový šalat :-) Predsa je lepsí, ked nejaky cas postoji :-)

    Vajíčkový bulgur (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priprava je strasne jednoducha a postup pripravy bulguru vždy ten isty :-) Na troche oleja si chviločku osmahneme bulgur. Zalejeme ho 7 dl vody, osolime 1 KL soli a premiesame. Napokon dame na vrch kusky masla a zakryjeme pokrievkou. Varime na strednom ohni cca 12-15 minut. Medzitym mozme obcas zatriast panvicou :-) kedze miesat sa nesmie :-)

    Vajíčkový bulgur (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Celkom presny cas sa udat neda,niekedy je to 12,15 a niekedy 10 minut :-) zalezi od velkosti bulguru. Namiesto casu zvyknem pozerat na vodu v panvici. Ked uz bulgur popil 3/4 vody, tak ho zakryjem spät a odstavim nabok. Takto zakryty nechame cca 15 minut bokom, aby vsiakol este zvysnu vodu.

    Vajíčkový bulgur (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked mame uz bulgur hotovy, si upecieme vajicka. Ja som dala 6 vajec, ale to si kazdy moze dat aj podla chuti. Rozslahala som ich a jemne na oleji upiekla, tak aby neboli ani prilis tuhe, ani tekute :-) Ale to uz kazdy podla svojej chuti. Napokon bulgur premiesame s vajickami a môžme podavat.

    Vajíčkový bulgur (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jedlo na velmi jednoduchý a rýchly sposob. Podavala som ho s klasickým uhorkovým šalátom :-)

    Vajíčkový bulgur (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Jemná záležitost, rychlá a určo dobroučká. Díky za receptík Cesmínko!
siisa
Bulgur mám rada, a toto je naozaj veľmi rýchle jedlo a verím , že aj chutné :) Musím vyskúšať :)
monty469
Ja tiež začínam v kuchyni používať viac bulgur, chutí nám a ten tvoj recept sa mi páči. Jednoduché a chutné jedlo :-) Cesminka tvoje recepty sú výborné. Aj dnes sa mi to potvrdilo, keď som urobila tekvicu s mletým mäsom podľa teba :-)
jack
Bulgur ľúbim.Tak to vyskúšam podľa tvojho rp.Minule som si robila cestovinu s vajíčkom,tak mi prišla na chuť.No toto je zdravšie.
nalpa
Cezmina, vdakaaaa. Bulgur ci uz hruby / jemny pripravujem na sto sposobov. Teraz uz to bude na 100+1. O bulgur s vajickom som teda este jakziv nepocula. Moji chlopi budu velmi radi. Maju radi bulgur a este viac vajicka :-)

Pripravujete doma Ezme (salat)? Ak poznas , napis , vloz recept... je to fantasticke pred/jedlo, priam rajska dobrota.
maavam
klukodvody
Tak to je další co potřebuji. Díky moc a zase bude u nás plno radosti. Moc se to hodí a zítra jdu na to. Díky a zdravíme.
jarka1287
Bulgur máme doma radi, s vajíčkami je určite veľmi chutný, musím vyskúšať, ďakujem...
cesminaz
@Siisa @Jarka1287 dakujem vam za mile slova,budem rada ak vyskusate :-) Mily @klukodvody viem ze manzelka ma velmi rada bulgur :-) Takto jej urobis radost tak trocha aj v mojom mene ;-) Pozdravujem! @Haji dakujem si mila ;-)
cesminaz
@Monty zlatá,tvoje slova ma velmi tesia.Som rada,ze moje recepty chutia aj druhym :-) Bulgur je naozaj velmi jednoduche a rychle jedlo,ktore je u nas oblubene :-) Ma to fakt 100 sposobov.Som rada,ze vam chutila aj tekvica :-) Krasny den! @Jack aj ja mam rada cestoviny s vajickom.No toto je tiez velmi chutne,treba len vyskusat :-)
cesminaz
Mila @Nalpa :-)) ani nevies,ako ma tesi,ze som "teba" vedela prekvapit ;-)) Takto budu mat tvoji chlalci 2v1 ! Ezme zvyknem tiez obcas robit,ked budem robit nabuduce tak to sem pridam :-) Pozdravujem a krasny den prajem!
mesiar50
Bulgur môžem v hocijakom ,,prevedení"a tvoj by mi určite moc chutil.Vďaka za recept.
nalpa
@Cesminaz (16.8.2016 09:43)
Cesminkaz moja oblubena velmi prevelmi :) Podla tvojich receptov sa u nas doma vari az sa jedna radost z hrncov pari....a o tom ako si posmakujeme snad ani nemusim vraviet pretoze ked jeme je take ticho ako sa ladujeme ostposest..;-)) Prave preto pytam Ezme, mozno bude este lepsie ako co poznam ja. Aj ked ten moj recept som vyskemrala od majitela mojej oblubenej tureckej restauracie v nemecku.Teda ten vari ti poviem. Naposledy som si u neho dala iskander kebab. Tolko som ho zjedla a rychlo rychlo s chutou naramnou , az mi bolo trosku tazko/soufl popravde. Manzel tam nebol a teraz skemra Iskander kebab aby som urobila ..a to som este nezabudla na to minule prejedenie ... :-) Ozaj, ked ho doma robite , tak vloz aj ten. Prosim. maavam
pacik
Recept prišiel vhod, bulgur mám nedávno kúpený, takže dnes na obed to bude moja bulgurová prvotina :-)
cesminaz
Mila @Nalpa ..od tvojich slov sa az červenam ;-))) Viem,ze prehanas,ale dakujem si zlata :-) Ked budem robit Ezme,tak pridam a mozes si porovnat. Iskender aj my velmi lubime,takze sa ti to prejedenie necudujem :-)) Raz ked bude nato čas a možnost,tak pridam aj Iskender.Pozdravujem a krasny den prajem! ;-P
klukodvody
Tak jak jsem slíbil tak přikládám fotky. Je to nejlepší, co jsem z bulguru dělal a tolik chvály co šlo na Tvojí hlavu od manželky si ani nedovedeš představit. Tady je to s tomatovým salátem.


cesminaz
Mily @klukodvody tolko chvaly si hadam ani nezasluzim! :-)) Len som sa podelila s jednym velmi jednoduchym a rychlym receptom.Velmi sa tesim,ze manzelke chutilo a ze bola spokojna :-) Pozdravujem oboch a vela sil zelam!!! :-)
cesminaz
Mila @Pacik som rada,ze si sa predsa ozvala :-) Velmi sa tesim tvojej skvelej sprave a nech ti jedla z bulguru aj nadalej chutia ;-P