Vajíčková polievka
Vajíčková polievka

Vajíčková polievka

svetlusb - fotkasvetlusb, 9. januára 2018
Vajíčková polievka
Foto: svetlusb

Túto polievočku mi varievala moja babička keď som bola malá, mám ju rada a vždy si na ňu spomeniem, ako mi ju uvarila a Zobraziť celý popisTúto polievočku mi varievala moja babička keď som bola malá, mám ju rada a vždy si na ňu spomeniem, ako mi ju uvarila a ako som si vždy pýtala aj duplu. Teraz ju varím ja môjmu mužovi a synčekovi.

Suroviny

3 ks väčšie
3 ks
3 ks
 (alebo citrónová šťava)




Postup

  1. 1

    Zemiaky sočistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do vody spolu s bobkovým listom, celým čiernym korením, osolíme (ja solím a korením málo kvôli synovi, vy si spravte podľa vašej chuti), okoreníme.

  2. 2

    Medzitým ako sa varia zemiačky si dáme na tvrdo variť 3 vajcia. Keď sú hotové olúpeme ich a nakrájame ich na jemno. Keď už máme aj zemiaky, tak polovicu smotany pomaly vlievame do polievky a stále miešame. V druhej polovici smotany rozmiešame trošku hladkej múky. Vajcia dáme do polievky, chvíľu povaríme, nakoniec pridáme aj smotanu s múkou, dochutíme cukrom a octom, alebo citrónom kto nemá ocot. Dobrú chuť❤️

Diskusia k receptu

evelynba
Super pripomienka, aj mne sa takáto veľmi podobná polievočka spája s detstvom, kedy moja mama musela veľmi šetriť, boli sme chudobní a spomína, že niekedy pozbierala po vreckách drobné mince na 2 - 3 vajíčka a potom nám urobila takúto polievku, alebo ryžu v mlieku, kaloricky vylepšenú žĺtkom. Ďakujem za pripomenutie, niekedy v blízkej dobe určite urobím.
stanojezik
Zemiaková polievka na kyslo, vylepšená s vajíčkami. U nás sa takto volá a veľmi ju máme radi. Aj preto, lebo je rýchlo hotová.
elixir
To tiež rada vyskúšam, neviem či som ju už mala ..
elixir
Dnes som ju varila, chutila mi... :) Spravila som malú zmenu v postupe a zo surovín som nemala citrón ani ocot, dala som teda šťavu z kyslých uhoriek. Tam už sú nejaké tie koreniny dnu, tak to zrejme zmenilo trošku chuť. Skúsim niekedy s citrónom. :) Ďakujem za recept.




radost
Ja varím podobne kyslú zemiakovú-vajíčka tam vpustím surové-oni sa stratia-no ked si beriem na tanier-vždy ich nájdem..:-)
tiež spomínam na babku,ktorá ju varila..
chutná polievka..milá spomienka..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia