Vajíčka v novom šate (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Vajíčka ? Ano sú to iba obyčajne vajíčka.Sviatky sú tu opäť a vajíčka na tvrdo nemusia
byť len guľaté.. :-))) Pohrajte sa s vajíčkami a na obložených misách budete mať zasa
niečo nové.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Źltka si oddelime do taniera a zmiešame.
- Prelejeme do sáčku.
- A takto ich vo vode uvaríme na tvrdo.
- Dlho som rozmýšľala ...až nakoniec som uvidela mlieko. Tak som si krabičku odstrihla a poriadne vyumývala.
- Môžete ale nemusíte tento krok robiť ale chcela som si to trochu farebne spestriť. A tak zelená bola iba v mrazničke petržlenová vňať. Krájať ju nebolo potrebné....tak som ju celú vložila do bielok.
- Zatiaľ žltka sa uvarili,
- bielka s pažítkou som preliala do krabičky
- a žltka samozrejme že bez sáčku :-))) som opatrne vložila do bielok.
- Trochu som bielka zamiešala aby bola vňať pekne okolo žltka. Takto pripravená krabička sa dala variť do hrnca s vodou, lepšie do užšieho ako širokého. Aby sa neprevrátila.
- A varíme ....až je bielok uvarený.
- Vychladené vyberieme
- rozrežeme... vyzerá dobre..čo poviete? Konečná podoba s jednou surovinou...
- Návšteva sa opýtala: " Ćo je to? "
Moja odpovedˇ bola: " No predsa vajíčka."
Ona prekvapená dodala :"Ale ved vajíčka sú guľaté.."