Vaječný likérik

mimo159753 - fotkamimo159753, 28. marca 2015

Tak tu je môj tátoš :)

5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 konzervy
2 balíčky
4,5 dcl
6 dkg




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme práškový cukor, vanilkový cukor a žltka. Poriadne ich rozmixujeme ručným mixérom.

  2. 2

    Keď to máme rozmixované tak pridáme salka. A ešte začneme chvílku mixovať.

  3. 3

    Máme pomixované a do hrnca dáme zovrieť vodu. Keď sa nám voda vari, dáme nad paru misku s krémom 7 minút. Ako je na obrázku..

    Vaječný likérik - obrázok 3
  4. 4

    Máme misku vo vodnom kúpeli v ktorej stále mixujeme a postupne prilievame rum. Takto rozmixovaný likér prelejeme do sklenených fľašiek a necháme vychladnúť. A nakoniec dáme do ladničky a potom už len Na zdravie... Chutí naozaj ako kupovaný :)

  5. 5

    A aha koľko ho je......... :)

    Vaječný likérik - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
ej mám podozrenie, že ten chýbajúci poldecák rumu z pollitrovky sa minul na koštovku :-)Chválim že si si dal robotu s varením žĺtkov nad parou. Ja osobne by som tým rumom nechladila obsah misky nad parou, ale primiešala by som ho až dodatočne. Ale možno to tak má byť, neviem, ja robievam len zo surových žĺtkov, že veď alkohol to dezinfikuje.
katerin
Robím podobne,len bez tepelnej úpravy.Na 4,5dcl rumu sa mi zdá nehorázne veľa cukru a kondenzovaného mlieka :-/
k599
@katerin , ten "tátoš" je robený pre 15 ročných. Preto radšej viac salka, ako rumu :-).
@Mimo , všetko najlepšie k Tvojím dnešným pätnástim narodeninám!
fazia
To bol teda iný tátoš. :-D Večer som manželovi chcela naliať z fľaše na koštovku a skúpy bol veru, tak to stuhlo, že nevyšla ani kvapka. :-D A ten, čo som naliala pred tým do pohárika vyťahoval von prstom. A tak pekne krásne pridala som ešte vychladnutú prevarenú vodu a kúsok rumu. Potom sa dal aj nalievať. Preto z mojej skúsenosti určite stačia iba 2 salka a nie 3. Inak chutný bol a veeeeľmi a zdravý po varení žĺtkov taktiež.
mimo159753
@fazia mne vyšiel pekne a dal sa aj nalievať týždeň po urobení ale máš pravdu tie 2 salka stačia určite a som rád že chutil :)
1x fazia
fazia
mimo159753, no možno som dlhšie šľahala nad parou :-D
zuzanka1367
Pre sladkosti ľubiacu časť rodiny pripravený na Vianoce, cukor som nepridala žiaden, salko 2 kusy a deci rumu s namočeným vanilkovým strukom navyše.