Vaječný likér fotorecept

rous5 - fotkarous5, 25. decembra 2012
Vaječný likér (fotorecept)
Foto: rous5

Tento likér je taká malá spomienka na moje detstvo, chutí vynikajúco :)

10
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
20 g
50 g
500 ml (alebo um)
800 g




Postup

  1. 1

    Dve kondenzované sladené mlieka, vanilkový cukor, práškový cukor, vajcie (žĺtka), rum.

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do penista. Ja som miešala ručne, bez použitia mixéra.

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme dve kondenzované mlieka a miešame nad parou pokiaľ sa všetko pekne do seba nevmieša, vznikne pekná hladká zmes.

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme a nakoniec vmiešame rum. Prelejeme do fliaš a dáme schladiť. Chutí naozaj výborne :)

    Vaječný likér (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elisticka
robila som straaaaaaaaasne davno uz nemam recepti tak si ukladam tvoj:-)
sandraviglasova
práve som ho robila - je výborný :) namiesto rumu som dala Absolut Vodku a je veľmi jemný a lahodný :) odporúčam :)
eliatko
tak tento receptik ukladam, ja som tam este doplnila sladku smotanu a tiez som dala vodku, vysli 3 flase :-) je uzasny, dakujem za receptik :-)
1x meddy
gregorka
pridala som este smotanu na slahanie... fantastickýýý :)
akzuz201
Ahojte chcela by som sa spýtať idem robit na vianoce vajecny liker je dobre ho robit skor alebo staci aj tyzden pred tym som chcela vediet ci ma nejaky cas stat ďakujem
rous5
@Akzuz201 (3.11.2016 13:21)

Zdravím :-)
Netreba robiť skôr, lebo garantujem že nevydrží do vianoc :-) . Stačí deň pred :-)
akzuz201
Ďakujem a toho praskoveho cukru pol kila ? Nie je to veľa ďakujem?
rous5
@Strelka (23.11.2016 17:45)

Je uvedené 50g. A v predchádzajúcom komentári som reagovala, že ak sa zdá veľa tak sa treba riadiť pocitom, chuťou ;-)
Verím, že sa podarí :-)
rous5
@Strelka (23.11.2016 17:45)

Je uvedené 50g. A v predchádzajúcom komentári som reagovala, že ak sa zdá veľa tak sa treba riadiť pocitom, chuťou ;-)
Verím, že sa podarí :-)
marienka44
mám doma z lekárne 96 %-ný lieh. Koľko ho mám dať namiesto rumu alebo vodky?
radox1
@Marienka44 (10.12.2017 19:20)
lekaren sice 96 % lieh nepredava,ale ak ak ma naozaj tolko,treba ho rozriedit vodou,aby si zne ho urobila v podstate vodku.ked ho das nezriedeny,velmi to zhustne.
paploska
Ďakujem @Marienka44 práve som ho dorobila, a keďže som nemala dosť fliaš časť som dala do fľaše z olivového oleja a nechala ju na pracovnej doske. Bol čas obeda, a tak som si zohrievala včerajšie bolónske špagety...no a málilo sa mi oleja, tak som si tam doliala ten z kuchynskej dosky...Paráda, dnes boli na obed bolónske špagety s vaječným likérom :-))))))
1x bubaya
simka111
Prave som ho dorobila, chutovo je dokonaly, len je prilis husty. Ma taky byt?Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia