Pizza

Uzavreté minipizze

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutné nielen doma na obed so šalátom alebo s polievkou, ale deti sa im veľmi potešia aj na desiatu do školy :-) Sú výborné, odporúčam ;-P

20ks
porcií
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme múku, soľ, cukor a premiešame lyžicou. Pridáme 3/4 dl oleja a droždie rozmiešané v 3 dl vlažnej vody s 1 kl cukru. Zvyšných cca 3,5 dl vody pridávame postupne počas miesenia. Záleží od múky, ako pije. Ja som dala dokopy 6,5 dl vody. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa má začať oddeľovať od misky. Pomocou trochy múky ho vymiesime do tvaru bochníka. Poprášime vrch múkou a necháme 1 hod. kysnúť na teplejšom mieste..
  2. Ako plnku si pripravíme 2 konzervy tuniakové filety v oleji. Neodporúčam tie "rozmrvené" tuniaky, tie už ani tuniakovú chuť nemajú :-/ Ja kupujem tuniaka v oleji vždy len v Lidli, tam je najlepší :-) Ďalej 2 menšie cibule a aj 1 čerstvú papriku. Ďalej 1 malú hustú smotanu a 3 PL hustejší jogurt. Paradajkový pretlak alebo Salça, syr na strúhanie-ja som dala ementál.A pravdaže oregano :-) Cibuľu prekrojíme pozdlž na štvore a pokrájame na tenučké plátky. Papriku na malilinké kocky. Papriku a cibuľu dáme vedľa seba do taniera a trocha osolíme, ale ešte nepremiešame. Vedľa pridáme tuniaka a necháme takto stáť, kým nám cesto nakysne. Od tej soli aj cibuľa aj paprika trocha zmäknú :-) Ďalej zmiešame 3 PL pretlaku s oreganom a troškou soli. Ak je až príliž hustý ,tak pridáme trošku vody. A nakoniec si nastrúhame syr a v jednej mištičke zmiešame smotanu s jogurtom..
  3. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme valec, ktorý pokrájame na 20 rovnakých kúskov. Kúsky cesta ešte raz premiesime do bochníčka. Bochníčky nenecháme kysnúť, ale ihneď s nimi pracujeme ďalej..
  4. Tesne pred plnením plnku premiešame a ak treba, tak ešte trocha osolíme.. Bochníček prstami rozťapkáme na 8 - 9 cm, natrieme pretlakom a do stredu dáme za 1 kopcovitú PL plnku. Napokon uzavrieme ako buchtu a položíme uzavretou častou na pomúčenú dosku. Takto pokračujeme so všetkými bochníčkami...
  5. Naplnené bochníčky opatrne rozťapkáme tak, aby okraje zostali. Stred kludne postláčajte. Takto rozťapkané ich poukladáme na naolejovaný plech. Potom som kraje pretrela olejom a po oleji som len štetcom slabo prešla rozšlahaným vajcom. Do stredu rozotrieme smotanu a nasypeme navrch syr. Dáme trocha soli a oregana. Napokon dáme už naše minipizze piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na 25 - 30 minút. Treba si to sledovať..
  6. Minipizze netreba po upečení ničím natierať, ako chladnú, tak mäknú :-) Vďaka smotane zostane aj na vrchu syr vláčny a nevysuší sa. Plnku si môžte podla chuti aj obmieňať. Nech vám chutia :-)