Uzavreté minipizze

cesminaz - fotkacesminaz, 23. októbra 2017
Uzavreté minipizze
Foto: cesminaz

Veľmi chutné nielen doma na obed so šalátom alebo s polievkou, ale deti sa im veľmi potešia aj na desiatu do školy :-) Sú Zobraziť celý popisVeľmi chutné nielen doma na obed so šalátom alebo s polievkou, ale deti sa im veľmi potešia aj na desiatu do školy :-) Sú výborné, odporúčam ;-P

20ks
porcií
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3/4 dcl
1 PL
1 PL
cca 6,5 dcl
50 g
Plnka:
2x185 g
2 ks
1 ks
3 PL (salça)
1/2 - 1 KL
podľa chuti
Na vrch:
150 g
3 PL
cca 200 g
Na natretie:
trocha
1 ks (celé)




Postup

  1. 1

    Do misky dáme múku, soľ, cukor a premiešame lyžicou. Pridáme 3/4 dl oleja a droždie rozmiešané v 3 dl vlažnej vody s 1 kl cukru. Zvyšných cca 3,5 dl vody pridávame postupne počas miesenia. Záleží od múky, ako pije. Ja som dala dokopy 6,5 dl vody. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa má začať oddeľovať od misky. Pomocou trochy múky ho vymiesime do tvaru bochníka. Poprášime vrch múkou a necháme 1 hod. kysnúť na teplejšom mieste..

    Uzavreté minipizze - obrázok 1
  2. 2

    Ako plnku si pripravíme 2 konzervy tuniakové filety v oleji. Neodporúčam tie "rozmrvené" tuniaky, tie už ani tuniakovú chuť nemajú :-/ Ja kupujem tuniaka v oleji vždy len v Lidli, tam je najlepší :-) Ďalej 2 menšie cibule a aj 1 čerstvú papriku. Ďalej 1 malú hustú smotanu a 3 PL hustejší jogurt. Paradajkový pretlak alebo Salça, syr na strúhanie-ja som dala ementál.A pravdaže oregano :-) Cibuľu prekrojíme pozdlž na štvore a pokrájame na tenučké plátky. Papriku na malilinké kocky. Papriku a cibuľu dáme vedľa seba do taniera a trocha osolíme, ale ešte nepremiešame. Vedľa pridáme tuniaka a necháme takto stáť, kým nám cesto nakysne. Od tej soli aj cibuľa aj paprika trocha zmäknú :-) Ďalej zmiešame 3 PL pretlaku s oreganom a troškou soli. Ak je až príliž hustý ,tak pridáme trošku vody. A nakoniec si nastrúhame syr a v jednej mištičke zmiešame smotanu s jogurtom..

    Uzavreté minipizze - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme valec, ktorý pokrájame na 20 rovnakých kúskov. Kúsky cesta ešte raz premiesime do bochníčka. Bochníčky nenecháme kysnúť, ale ihneď s nimi pracujeme ďalej..

    Uzavreté minipizze - obrázok 3
  4. 4

    Tesne pred plnením plnku premiešame a ak treba, tak ešte trocha osolíme.. Bochníček prstami rozťapkáme na 8 - 9 cm, natrieme pretlakom a do stredu dáme za 1 kopcovitú PL plnku. Napokon uzavrieme ako buchtu a položíme uzavretou častou na pomúčenú dosku. Takto pokračujeme so všetkými bochníčkami...

    Uzavreté minipizze - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené bochníčky opatrne rozťapkáme tak, aby okraje zostali. Stred kludne postláčajte. Takto rozťapkané ich poukladáme na naolejovaný plech. Potom som kraje pretrela olejom a po oleji som len štetcom slabo prešla rozšlahaným vajcom. Do stredu rozotrieme smotanu a nasypeme navrch syr. Dáme trocha soli a oregana. Napokon dáme už naše minipizze piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 180 °C na 25 - 30 minút. Treba si to sledovať..

    Uzavreté minipizze - obrázok 5
  6. 6

    Minipizze netreba po upečení ničím natierať, ako chladnú, tak mäknú :-) Vďaka smotane zostane aj na vrchu syr vláčny a nevysuší sa. Plnku si môžte podla chuti aj obmieňať. Nech vám chutia :-)

    Uzavreté minipizze - obrázok 6

Diskusia k receptu

luss44
pekné sú a aj nápad dobrý, také buchtičky. Mne síce tuniaková pizza nechutí, ale taká šunka alebo suchý salám s olivami ako plnka by mi pasovala :) S tým tuniakom súhlasím, ja ho tiež kupujem len v Lidli, robievam s ním cestovinový šalát. Ty sa teda navypekáš dievča zlaté :)) ale keď domácim chutí, to je najlepšia odmena.
atina47
Zase lahudka, uz obchazim Tvoje recepty nadaleko, vzdyt bych je mohla pect dokola a porad je to malo vecne na mne kouka prazdny plech, jeste se nestalo aby neco zustalo na plechu.
haji
Hned bych se vrátila do školy, vybavená takovou svačinkou - nic by mi nechybělo. Nádherný recept, postup se mi moc líbí, hned bych ochutnala! Krásná práce, fota, nápad - jsi šikulka, milá Cesmínko! Díky!!
siisa
Si ty ale výmyselník , vyzerajú fantasticky. Viem si ich predstaviť aj kváskové :)
cesminaz
Milá @Luss plnku si už môze kazdy vybrat podla svojej chuti akú má rád :-) No a čo sa týka vypekania...Kým je komu vypekat a vyvárať a je niekto,kto si to cení ,zatial si to treba užiť :-) Lebo deti velmi rýchlo vyrastú :-( @Natascha1 @Haji dakujem vám,ste milé :-) @Atina47 :-))) len ma neobchádzaj! Prázdny plech znamená len dobré ;-P Som rada,ze si bola doteraz spokojná. @Siisa dakujem :-) Len kludne skús aj kváskové a potom sa tu s nami podel :-) Pekný den vsetkým.
1x haji
monty469
Skvely napad na skvelu desiatu mila @Cesminaz. Recept sa mi paci a plnka sa moze dat podla chuti. Dalsi vyborny recept
skotova
Recept jsem si uložila, vypadají skvěle. Určitě vyzkouším, třeba i s jinou náplní. Díky
dusan95843
Krásny a výborný recept, ako všetky tvoje recepty. Vyskúšali sme už skoro všetky, žiadny nesklamal.
zinnajdha
aj ja skúšam, skúšam . Vždy sa vydarili, ale podľa obrázkov vidím, že Cezmínuz nenapodobním. Ona má talent od Boha a trpezlivo a pracne ho využíva.
jack
Nóóó aj toto musí byť fantastické.Presne skkvelý tip na desiatu.
zuzkacho
Včera som prekonala svoju piatkovu lenivosť a upiekla tieto malé pizze presne podľa Vášho receptu a bol to teda úžasný zážitok; donášková pizza už nikdy ( možno )
cesminaz
Dakujem velmi pekne vsetkym za milé komentare :-) Teší ma,ze sa vam recept páči a budem rada ak niekedy vyskušate :-) @Zuzkacho super,velmi sa teším tvojej správe :-) Plnku si každy môze prispôsobit,alebo spravit rôzne plnky naraz.Dakujem za vyskusanie a za tvoju odozvu ;-)
babinka
Dnes som skusila z polovicnej davky - napln bola natierka z philadelphie ochutena cibulkou a pazitkou, kusok na drobno nakrajanej velkonocnej sunky, tenky platok hydinovej sunky a posypane syrom. Nenasla som u dcery ine suroviny, tak aj hotove som natrela tou istou natierkou a posypala syrom. Vyduli sa miso vrchu, nie su ako tvoje a zatial vyzeraju na chrumkavo upecene. Mam ich pre vnucky do skoly, tak snad zajtra budu chutit tiez. A potom budem spekulovat s dalsimi naplnami, a aj sladkymi.


1x haji
cesminaz
@Babinka (23.4.2019 22:25)

Teším sa,že si vyskúšala.Ked nemáš dostupnú smotanu,tak navrch tú nátierku aspon zmiešaj s trochou jogurtu,aby ti tie vrchy ostali mäkké a nie suché.A pravdaže aj syr :-) Plnky sa môžu kludne obmienat podla chuti.Dakujem ti za správu a dúfam,že vnúčatam chutilo :-)
1x anouk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia