Úžasný pudingový koláč (fotorecept)

Úžasný pudingový koláč (fotorecept)
Foto: janka1710
janka1710Janka1710, recept pridal: 26. júla 2010 19:59Ďalšie jeho recepty

Suroviny

35
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Najskôr si uvaríme puding podľa návodu. Misku s pudingom vložíme do studenej vody, aby nám čo najskôr vychladol. Občas premiešame.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1

Medzitým ako sa puding chladi si pripravíme cesto. Oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme tuhý sneh.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme olej, vodu a nakoniec polohrubú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3

Jednu polovicu cesta zafarbíme kakaom. Bledú časť vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Potom pomaly nalejeme na bledé cesto tmavé.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Na cesto nalejeme puding a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na 30minút. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a polejeme ho kyslou smotanou zmiešanou s práškovým cukrom. Nakoniec koláč posypeme grankom a dáme ho do stunúť do chladničky (aspoň 4hodiny).
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptu
  • martina34, 26. júla 2010 o 20:16
    Janka, ty si tuším odfotila ten môj koláčik, piekla som ho v nedeľu :-)


  • alexdidi, 26. júla 2010 o 20:48
    Je to naozaj výborný koláč, ale na Varechu už bol pridaný niekoľkokrát...naposledy asi predvčerom?!


  • coldbery, 27. júla 2010 o 08:12
    vyzerá vynikajúco...určite ho urobím...ukladám do KK


  • janger, 27. júla 2010 o 11:25
    @Janka1710 , krasne sa ti podaril!


  • hadixawa1, 27. júla 2010 o 15:08
    ta vrchná fotka sa uplne odlišuje koláča, ku ktorému je popis. Niekde nastala chyba.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. júla 2010 o 15:55
    @hadixawa1 , určite nenastala chyba. Ten koláč robievam, a presne takto vyzerá aj môj. Ten puding klesne dolu a cesto pekne vystúpi na povrch.


  • zyzy12, 27. júla 2010 o 20:10
    je super ja už ho robím roky a vždy má úspech


  • tetuska, 27. júla 2010 o 23:05
    robievam tento koláč, len puding používam farebný - jahodový alebo malinový, dávam ho malou lyžičkou pravidelne na cesto, je to zaujímavejšie a farebnejšie...


  • celka, 28. júla 2010 o 21:39
    Taky znám ten koláč. Je výborný.


  • 45katka1, 30. júla 2010 o 23:23
    Ja ten kolac robievam tiez uz davno,len puding nevylejem na cele cesto....ale uvarim si 2pudingy....cokoladovy a jahodovy...jedno aky,len aby boli 2 farby a ked je cesto na plechu..lyzicou davam na cesto pugingove kopky pekne do riadku a striedam farby.Potom je ten puding velmi pekny farebny,ked cesto je zlte a plus 2farby pudingov.:-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • allstar, 31. júla 2010 o 17:56
    No tento receptík sa mi páčil a akurát sa koláčik pečie uvidím ako sa podarí.


  • cinkla, 9. augusta 2010 o 17:16
    No vidite, tolkokrat uz bol zverejneny, tolki ho peciete a ja ho nepoznam. Slubujem - dohonim zameskane a co najskör upeciem. Recept i fotodokumentacia vyzeraju bajecne. Dakujem Janka 1710, ze si ho zopakovala.
    allstar - aky bol ten Tvoj pudingovy kolac ? Stoji za to sa s nim potrapit ?


  • evia, 11. septembra 2010 o 16:47
    ja som dnes vyskúšala tento nový recept a neviem, kde som urobila chybu, lebo okraj môjho koláčika je presne taký istý ako na úvodnom obrázku, ale len okraj. V strede sa mi puding prepadol dolu a na koláči mám samé vlny ako v mori. Jednoducho cesto sa pudingu ustúpilo. Kde som spravila chybu?


  • dogagador, 27. novembra 2010 o 18:38
    tiez si neviem predstavit, ze by ten puding zostal na ceste a neklesol na dno, fyzika nepusti, alebo ano? alebo pouzivate puding, co sa nevari? ci musee? nechapem to, aj ked som to este nikdy neskusala a tiez vidim tento recept prvy raz...


  • 3sandra3, 8. mája 2011 o 10:25
    dobré...ešte som neskúšala, ale určite to napravím


  • mimid, 15. mája 2011 o 16:54
    no som zvedavá, čo z toho bude. okolo mna poskakovali dve deti neustale "maminka? maminka?", tak som v strese vyliala smotanu na uplne horuci koláč....


  • andy2012, 12. februára 2012 o 19:54
    dnes som ho upiekla..je krásny aj chutný,ale čo mi vadí je,že je mi príde dosť mastný...neni to predsa len vela 7 dcl oleja? alebo som asi velmi vymastila plech :-(


  • klarinkas, 26. mája 2012 o 19:23
    nedá mi nereagovať na posledný príspevok, recept si vždy prečitam najmenej dvakrát, a hned porovnavám množtvo ingriedencii, ak by si to urobila aj ty tak by si nedala otázku na množstvo oleja. Predsa 0,7 dcl a 7 dcl nie je to iste. Čítať, čitať, čítať.... povedal....


  • mata3636, 26. mája 2012 o 20:01
    @andy2012 - ty si naozaj dala do toho koláča 7dl oleja? a ešte ti aj bol chutný? tak to si teda neviem predstaviť



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist