Úžasný pudingový koláč (fotorecept)

Úžasný pudingový koláč (fotorecept)
Foto: janka1710
janka1710Janka1710, recept pridal: 26. júla 2010 19:59Ďalšie jeho recepty

Suroviny

35
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Najskôr si uvaríme puding podľa návodu. Misku s pudingom vložíme do studenej vody, aby nám čo najskôr vychladol. Občas premiešame.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 1

2

Medzitým ako sa puding chladi si pripravíme cesto. Oddelíme žĺtka od bielok a vyšľaháme tuhý sneh.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 2

3

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme olej, vodu a nakoniec polohrubú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Nakoniec zľahka zamiešame sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 3

4

Jednu polovicu cesta zafarbíme kakaom. Bledú časť vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom pomaly nalejeme na bledé cesto tmavé.
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 5

6

Na cesto nalejeme puding a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na 30minút. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a polejeme ho kyslou smotanou zmiešanou s práškovým cukrom. Nakoniec koláč posypeme grankom a dáme ho do stunúť do chladničky (aspoň 4hodiny).
Úžasný pudingový koláč (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • martina34, 26. júla 2010 o 20:16
    Janka, ty si tuším odfotila ten môj koláčik, piekla som ho v nedeľu :-)


  • alexdidi, 26. júla 2010 o 20:48
    Je to naozaj výborný koláč, ale na Varechu už bol pridaný niekoľkokrát...naposledy asi predvčerom?!


  • coldbery, 27. júla 2010 o 08:12
    vyzerá vynikajúco...určite ho urobím...ukladám do KK


  • janger, 27. júla 2010 o 11:25
    @Janka1710 , krasne sa ti podaril!


  • hadixawa1, 27. júla 2010 o 15:08
    ta vrchná fotka sa uplne odlišuje koláča, ku ktorému je popis. Niekde nastala chyba.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. júla 2010 o 15:55
    @hadixawa1 , určite nenastala chyba. Ten koláč robievam, a presne takto vyzerá aj môj. Ten puding klesne dolu a cesto pekne vystúpi na povrch.


  • zyzy12, 27. júla 2010 o 20:10
    je super ja už ho robím roky a vždy má úspech


  • tetuska, 27. júla 2010 o 23:05
    robievam tento koláč, len puding používam farebný - jahodový alebo malinový, dávam ho malou lyžičkou pravidelne na cesto, je to zaujímavejšie a farebnejšie...


  • celka, 28. júla 2010 o 21:39
    Taky znám ten koláč. Je výborný.


  • 45katka1, 30. júla 2010 o 23:23
    Ja ten kolac robievam tiez uz davno,len puding nevylejem na cele cesto....ale uvarim si 2pudingy....cokoladovy a jahodovy...jedno aky,len aby boli 2 farby a ked je cesto na plechu..lyzicou davam na cesto pugingove kopky pekne do riadku a striedam farby.Potom je ten puding velmi pekny farebny,ked cesto je zlte a plus 2farby pudingov.:-)


  • allstar, 31. júla 2010 o 17:56
    No tento receptík sa mi páčil a akurát sa koláčik pečie uvidím ako sa podarí.


  • cinkla, 9. augusta 2010 o 17:16
    No vidite, tolkokrat uz bol zverejneny, tolki ho peciete a ja ho nepoznam. Slubujem - dohonim zameskane a co najskör upeciem. Recept i fotodokumentacia vyzeraju bajecne. Dakujem Janka 1710, ze si ho zopakovala.
    allstar - aky bol ten Tvoj pudingovy kolac ? Stoji za to sa s nim potrapit ?


  • evia, 11. septembra 2010 o 16:47
    ja som dnes vyskúšala tento nový recept a neviem, kde som urobila chybu, lebo okraj môjho koláčika je presne taký istý ako na úvodnom obrázku, ale len okraj. V strede sa mi puding prepadol dolu a na koláči mám samé vlny ako v mori. Jednoducho cesto sa pudingu ustúpilo. Kde som spravila chybu?


  • dogagador, 27. novembra 2010 o 18:38
    tiez si neviem predstavit, ze by ten puding zostal na ceste a neklesol na dno, fyzika nepusti, alebo ano? alebo pouzivate puding, co sa nevari? ci musee? nechapem to, aj ked som to este nikdy neskusala a tiez vidim tento recept prvy raz...


  • 3sandra3, 8. mája 2011 o 10:25
    dobré...ešte som neskúšala, ale určite to napravím


  • mimid, 15. mája 2011 o 16:54
    no som zvedavá, čo z toho bude. okolo mna poskakovali dve deti neustale "maminka? maminka?", tak som v strese vyliala smotanu na uplne horuci koláč....


  • andy2012, 12. februára 2012 o 19:54
    dnes som ho upiekla..je krásny aj chutný,ale čo mi vadí je,že je mi príde dosť mastný...neni to predsa len vela 7 dcl oleja? alebo som asi velmi vymastila plech :-(


  • klarinkas, 26. mája 2012 o 19:23
    nedá mi nereagovať na posledný príspevok, recept si vždy prečitam najmenej dvakrát, a hned porovnavám množtvo ingriedencii, ak by si to urobila aj ty tak by si nedala otázku na množstvo oleja. Predsa 0,7 dcl a 7 dcl nie je to iste. Čítať, čitať, čítať.... povedal....


  • mata3636, 26. mája 2012 o 20:01
    @andy2012 - ty si naozaj dala do toho koláča 7dl oleja? a ešte ti aj bol chutný? tak to si teda neviem predstaviť


  • sisi20061, 1. mája 2014 o 23:27
    ja dávam 1dcl vody a 1dcl oleja cukor a múka po 250g :) cesto robím žlté a puding čokoládový ten dávam po lyžičkách,,,a malú zmenu mám aj v plnke :vyšlahám 2 pr.šlahačky podľa návodu a pridám 2 kyslé smotany ....mňamkové sladko-kyslé



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist