Úžasný jablkovo-orechový lyžicový koláčik
Autor receptu: lubi
Vyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového koláča. Je dosť sladký, takže, kto neľúbi veľmi sladké, nech uberie z cukru. A je prakticky bez tuku, ak nerátame orechy.
30 minút príprava |
35 minút na 200 - 170 °C |
Postup
- Najprv si zmiešame cukor s pomarančovým džúsom a miešame kým sa nerozpustí. Ja som džús trošku ohriala, aby sa cukor rozpustil skôr. Nasekané a mleté orechy zmiešame. Takže máme 200 g orechov. Plech vysteliene papierom na pečenie. Použila som menší plech.
- Do cukrovej zmesy pridáme všetký ostatné suroviny, okrem orechov. Tých pridáme len 100 g a všetko poriadne premiešame. Druhú polovicu orechov rozdelíme na dve časti. Jednú časť vysypeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a na to vylejeme cesto. Na cesto potom nasypeme zvyšné orechy.
- Pečieme pri 200 stupňoch 15 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút.