Úžasný jablkovo-orechový lyžicový koláčik

lubi - bez fotkylubi, 3. apríla 2016
Úžasný jablkovo-orechový lyžicový koláčik
Foto: lubi

Vyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového koláča. Je dosť sladký, takže, kto neľúbi veľmi sladké, nech Zobraziť celý popisVyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového koláča. Je dosť sladký, takže, kto neľúbi veľmi sladké, nech uberie z cukru. A je prakticky bez tuku, ak nerátame orechy.

30 minút
príprava
35 minút
na 200 - 170 °C

Suroviny

16 PL
4 PL
2 ČL
14 PL
16 PL
4 ks nastrúhané
1 ČL
100 g
100 g
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Najprv si zmiešame cukor s pomarančovým džúsom a miešame kým sa nerozpustí. Ja som džús trošku ohriala, aby sa cukor rozpustil skôr. Nasekané a mleté orechy zmiešame. Takže máme 200 g orechov. Plech vysteliene papierom na pečenie. Použila som menší plech.

  2. 2

    Do cukrovej zmesy pridáme všetký ostatné suroviny, okrem orechov. Tých pridáme len 100 g a všetko poriadne premiešame. Druhú polovicu orechov rozdelíme na dve časti. Jednú časť vysypeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a na to vylejeme cesto. Na cesto potom nasypeme zvyšné orechy.

  3. 3

    Pečieme pri 200 stupňoch 15 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút.

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoj kolacik vyzera velmi jednoduchy na pripravu,preto som si ho ulozila do KK.Chcem sa spytat,nie je velmi premoceny od jablk a sirupu?5*****
Inac zaiste musi byt velmi chutny.
dosa
Kolacik vyzera dobre, ukladam, musim vyskusat..
stanci11
joj to my máme doma radi takéto jablkové rýchlovečky ;) vyzerá super šťavnato určite ho vyskúšam ;)
lubi
@Jozka2 (3.4.2016 19:01)

Nie je premoceny, jablčka ho urobia skôr nie suchym. Je taky, povedala by som, pružnejší, ale konzistenciou prijemny. V pôvodnom recepte sa po vychladnuti ešte polieval cukrovou vodou s 200ml cukru + 200 ml vody a citron, prevarili sa. A potom uz bol premočeny, ale mne sa to už zdalo strašne veľa cukru.
marta23
@lubi , nie je v texte rozpísané, kde a kedy pridáme ostatné suroviny: detskú krupicu, múku polohrubú, prášok do pečiva,sóda bicarbóna, jablká a už vôbec nespomínaš hrozienka, citrón. Prosím ťa, upresni to pre všetkých, aj pre začiatočníkov. Ďakujem.
slavkabis
musí byť výborný,
mnňa by porazilo keby som počítala lyžice so surovninami a z obývačky ma vyruší synček a v tom neviem koľko lyžíc by som už narátala :D
lubi
@Marta23 (4.4.2016 09:19)

Ved sa píše: do cukrovej zmesi pridáme všetky ostatne suroviny. To znamena,že ked vymiešaš ten cukor s džúsom, do toho pridáš múku, krupicu, prášok do pečiva, sodu, nastrúhaný citron, zamiešaš. Dalej pridaš nastrúhané jablká, hrozienka, polovicu orechov, citronovú šťavu, poriadne premiešaš. Cesto je hotové.
mimi4
ten nazov ho vystihuje,je naozaj uzasny stavnaty,prave som ho dopiekla a velmi mi chuti,samazrejme som nahradila par veci,dzus-odstaveny pomaranc,cukor-med,muka- muka celozrnna spaldova ,dakujem za recept a vrelo odporucam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia