Úžasné tekvicové crinkles

siuuu - fotkasiuuu, 24. februára 2020
Úžasné tekvicové crinkles
Foto: siuuu

Neskutočná chuť aj vôňa. A to som pôvodne tento víkend nič nechcela piecť. Ale chcela som minúť maslovú tekvicu a tento recept ma Zobraziť celý popisNeskutočná chuť aj vôňa. A to som pôvodne tento víkend nič nechcela piecť. Ale chcela som minúť maslovú tekvicu a tento recept ma lákal vyskúšať už veľmi dávno. A to som nemala robiť - pretože sú chuťovo neskutočné. Ak si pamätáte také tie mäkučké lahodné perníčky čo sa kedysi predávali - tak tie mi veľmi pripomínajú. Robila som iba z tretinovej dávky (26 kusov) a pokojne by som ich zjedla všetky sama, a to aj na posedenie - ešteže som polovicu zabalila svokre, takže za obeť padol iba zvyšok.
Zdroj: internet + vlastné drobné úpravy

26 kusov
porcií
15 minút
príprava
12-14 minút
na 175 °C

Suroviny

130 g
1/4 - 1/2 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1 ČL (od Davídkovo koření)
75 g
30 g
1 ks veľké
50 g
1/2 ČL
15 g
Na obaľovanie:
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Osobitne zmiešame suché suroviny (múku, prášok do pečiva, sóda bikarbóna, soľ, voňavé korenie). V druhej mise vyšľaháme vajce s cukrom, maslom, vanilkovým extraktom a tekvicovým pyré (uvarená alebo upečená maslová tekvica alebo hokaido tekvica). Do tekutej zmesi pridáme suchú zmes a premiešame.

  2. 2

    Cesto som z misy dala na pomúčenú silikónovú podložku (vďaka pyré je cesto dosť lepivé, takže som musela viac podsýpať múkou) a pomocou ručnej stierky a na konci pomocou pomúčených rúk som ho premiesila a preložila do vrecka a dala na 2 hodiny do chladničky (pokojne môže byť v chladničke aj celú noc).

  3. 3

    Po vychladení som robila v dlaniach guľky veľkosti menšieho vlašského orecha. Cesto som odoberala malou lyžičkou, pretože bolo stále dosť lepivé. Každú guľku som obalila najskôr v krupicovom cukre a potom v práškovom. Ocukrované guľky kladieme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými kúskami nechávame väčie medzery (asi 4-5 cm), pretože koláčiky pri pečení dosť narastú. Pečieme v rúre zohriatej na 175 - 180 °C cca 12-14 minút, podľa toho ako pečie rúra. Po upečení som nechala vychladnúť na pekáči. Skladujeme v uzavretej nádobe - najlepšie sú prvé 2-3 dní.

  4. 4

    Priznám sa, že som čakala trocha výraznejšiu oranžovú farbu, keďže tekvicové pyré bolo krásne sýto oranžové, ale crinkelky majú neskutočnú chuť a vôňu - mne chuťou pripomenuli také tie mäkké perníčky s rumovou polevou, ktoré sa predávali kedysi dávno - bolo to vďaka použitej zmesi voňavého korenia. Ak použijete iné korenie vôňa a chuť budú kúsok iné, ale určite rovnako dobré. Viac receptov nájdete na mojom blogu : www.dobrotynatanieri.blogspot.com.

Diskusia k receptu

haji
Jejda, to je pěkný receptík, kouzelné crinkls, s tekvicou je to výborný nápad! O chuti nepochybuji, takové dobroty mi mizí nadzvukovu rychlostí Mach 3. Díky za úžasné foto, inspiraci.
1x siuuu
siuuu
@smejkad (24.2.2020 19:29)

Neskutočne chutné boli - ja mám takúto zmes : nové korenie, pomarančová kôra, citronová kôra, zázvor, muškátový kvet, hrebíček, škorica, badyán, kardamom
1x haji
hanis
Nešlo by dát lžičku perníkového koření? Děkuji.
1x haji
haji
@hanis (25.2.2020 14:41)
Též o tom uvažuji, k tomu trochu citronové a pomerančové kůry, Je to alternativa. Určitě se po tom Davídkově koření podívám, musí být výborné!
siuuu
@hanis (25.2.2020 14:41)

Určite áno - aj ja som najskôr o ňom uvažovala, ale potom som si spomenula na tú druhú voňavú zmes, tak som dala tú - v originál recepte je písané špeciálne korenie do tekvicových koláčov, ktoré v Amerike zrejme majú (prekladala som z USA stránky), ale u nás nie je myslím dostať, takže som improvizovala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia