Úžasné lečové rezne

mysiacik - fotkamysiacik, 21. novembra 2017
Úžasné lečové rezne
Foto: mysiacik

Večer zarobím a na druhý deň len hodím na olej, pripravím si k tomu hocijakú prílohu, rýchly šalát a výborný obed je na svete Zobraziť celý popisVečer zarobím a na druhý deň len hodím na olej, pripravím si k tomu hocijakú prílohu, rýchly šalát a výborný obed je na svete :D

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

750 g
200 - 250 g (alebo Maizena)
3 ks
1 ČL
1 ČL
3 PL
3 PL
2 ČL
1 ČL
3 dcl




Postup

  1. 1

    750 g kuracieho masa si narežeme na tenké plátky /možme použiť aj bravčové mäsko/, k nemu pridáme asi polovicu škatuľky Maizeny alebo Solamylu, 3 celé vajcia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajovú lyžičku vegety, sójovú omáčku, worčestrovú omáčku, karí korenie, čierne mleté korenie, 3 dcl leča. Toto všetko zmiešame a dáme na 24 hodín do chladničky, nakoniec vyprážame na oleji malé placky. Podávame s čímkoľvek, s chlebom, ryžu, zemiakmi, ale aj chlebom :D DOBRÚ CHUŤ

Diskusia k receptu

strucik
Načo pridávať k leču vegetu, sójovku, worchester a kari? Myslím, že to prerazí chuť leča.
1x mirop
mysiacik
@Strucik (21.11.2017 13:12)
Nam to takto velmi chuti...citit aj leco a aj jemne kari...ale je na kazdom..kludne mozte vynechat to co vam prekaza a skusit len cisto lecove
strucik
@redakcia , zmaže prosím urážlivý komentár od @astor pod týmto receptom. Netýka sa receptu a uráža ma (Karate Zeon je insekticíd).
evanaaa
Tento recept tu má aj @Sovka pod názvom Pekinské placky (neviem dávať linky), kto chce, nech si dá do vyhľadávača. A mal úspech, lebo asi vtedy neboli Varecháči, ktorí by to skritizovali, ako.....no, veď vidíte kto, netreba ich menovať.
evanaaa
Zabudla som napísať, že mne sa páči a mám ho dokonca aj v KK, len som naň zabudla, ale teraz viem, že ho najbližšie vyskúšam....a možno ani tá lyžička kečupu doň by ho neskazila... @Afataga :) Podľa ohlasov, ako som vyššie písala, by to malo byť dobré, len treba vyslúšať a nie hneď zhadzovať.
leaela
Ja to poznam v tejto verzii....(dufam,ze sa to da precitat).je to celkom jedle.pekny zvysok dna vsetkym ;-)

1x radost
radox1
k vajciam a maslu este pridat na zoznam uzasne,milovane a nenahraditelne kuracie prsia,a gazdinky mozu ist do ulic.
kukulienka71
na fotke to vyzerá ako strúhankou obalené rezne... mám tu tiež skoro rovnaký recept, bez leča, s cibuľou a dokonca s kečupom:-D pod názvom Činske omeletky. Normálne som na ne dostala chuť:-)
farbuska
Celkom zaujímavý recept. Ten spomínaný od @Sovka som nevidela. Koreniny si môžeme každý upraviť podľa seba. Vyskúšam, avšak namiesto uvedených korenín pridám do toho nasekané čerstvé chilli a možno trochu sójovej omáčky.
hankaanka
poznám pod názvom záhradnícke rezne...ale na 1 vajíčko je 1 PL solamylu, vymieša sa cestíčko, osolí, okorení, pridá sa ocedené lečo (čiastočne nakrájané) a 1 kuracie prsia (na jedny prsia 2-3 vajíčka)
1x ubka
popoluska340
receptik poznam robievala som dost casto,ked boli deti doma.Teraz sme len 2 doma,a manzel to moc nemusi,ale spravim si z 1 prsicka ako pisala Hankaanka.
olinka12
Mne sa recept páči a už aj ho idem zarobiť domáceho leča je v špajzke až až aj mäska v mrazničke a bude nejaká novinka na stole ukladám do KK
kvakac
@Radox1 (21.11.2017 16:59)

Á pán dokonalý. Všade som bol, všetko viem, však áno. Už len chýbajú srdiečka od celej rodiny. ja to robievam už roky a je to fakt dobré. Najskôr to treba vyskúšať a potom odpovedať.
kvakac
@Zolik (21.11.2017 17:53)

Predstav si ja to robím tiež a už veľa rokov. Je to dobré.
radox1
@Kvakac (23.11.2017 14:59)

este raz si precitaj moj komentar.
a s touto otrepanou vetou:Najskôr to treba vyskúšať a potom odpovedať,na mna nechod.mam toho uz odvarene dost,aby som musel nieco skusat,ked uz viem vysledok dopredu.tuto vysadu prenecham takym ako ty,ktori stale nieco skusaju.
ubka
Áno tej maizeny je skutočne zbytočne veľa v tejto dávke,ale Pekingske placky,ako recept uviedla @sovka robievam ,tiež z čerstvej zeleniny a sú výborné.
Je však možné,že @mysiacik tým,že dala lečo neocedene potrebovala tekutinu zahustiť takým množstvom a ja jej recepty chválim,a oceňujem statočnosť,odolávať náporu kritiky.
siisa
Recept sa mi veľmi páči. Určite niekedy vyskúšam.
relaxx1
Koho nezaujalo nech obíde. Rcptov je tu toľko že každý si príde na chuť.
1x slamca
skavka
@zolik (21.11.2017 17:53)
Presne, to som sa chcela spytat, ci to nema byt 25g 🤷‍♀️
skavka
@zolik (21.11.2017 17:53)

Ale píše polovicu skatulky a co ja viem, tak solamyl je 200g balenie, ci?
leaela
@skavka
Pozri si vsetky komentare, dal som tam fotku vystrizku z casopisu kde je podobny recept a porovnaj si mnozstvo solamylu.
Pekny vecer vsetkym ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia