Uštipci

2010 - bez fotky2010, 23. júla 2015
Uštipci
Foto: 2010

Ked sa u nas doma robili rezne - ako v kazdej spravnej slovenskej rodine v nedelu. Tak prve co zmizlo bola ta zvysna muka zmiesana Zobraziť celý popisKed sa u nas doma robili rezne - ako v kazdej spravnej slovenskej rodine v nedelu. Tak prve co zmizlo bola ta zvysna muka zmiesana s vajickom a ako posledna uprazena. A co ked sa z toho nespravi placka ako sa u nas robila a trochu sa ochuti?

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo biely jogurt)




Postup

  1. 1

    Ked sa da pouzite olej, treba ho zcetit cez sitko.ked je moc prepaleny dat novy.

  2. 2

    Zalezi kolko chceme ustipcov, ked chceme viac pridame vajicka a muku,prasok do peciva a vmiesame kyslu smotamu alebo jogurt. Ochutime sol a ked chceme trochu korenia podla chute.Ked mame huste cesticko pridame trochu vody a poriadne premiesame.

  3. 3

    Do horuceho oleja vhadzujeme z lyzice vacsie halusku, ked zmenia farbu na zlatistu otocime. Dame na papierovu utierku. A mame najlacnejsiu prilohu.

Diskusia k receptu

amelie
@2010 , také nedeľné tojašgombocky robila mama, tiež nadstavila cestíčko zmiešaním vajec a múky, v ktorých sa namáčalo mäso, pridala vajíčka, smotanu, korenie, soľ... ďakujem ti za okamih návratu do detstva:-))) a boli perfektné, určite aj tvoje sú, takže*****:-)))
viera1
Moja mama tak robí...že vaječný rezeň.Ja zmiešam múku,vajce a prilejem mlieko,nechám postáť a mám palacinky po obede ☺☺☺
mijaita
ja je delam jako kapane kousky, ktere zobeme nebo je davam do polivky. Spis mi porad, jak to udelat, aby zustaly krupave !?
janara
..u nás to voláme - pagela - do "vajíčkového zostatku pri vysmážaní rezňov" pridávame múku, trochu strúhanky,petrž. vňať, cesto nechávae husté, vysmážam nakoniec po rezňoch
2010
Karfiolovy stejk v pikantnom cesticku - a ostalo viac kuskov a vyrabali sa ustipci, ale na sposob danskych kibbeling ( zjedli sa kym som sa zorganizoval) nabuduce.



methi
Este pridaj nadrobno nakrajanu cibuku a chilli papricku do toho cesticka a k tomu dobre chutney :)
2010
A co ked pridame este aj trochu vasej muky besan a kasmiri chillies



zinnajdha
podľa mojich uhorsko- maďarských predkov sme to volali "halačka" ( neviem prečo, keď hal je v maďarčine ryba a halačka je rybička) a príchodom československých detí sa z toho stala "hubka". Všetci ju máme veľmi radi. Bude nám isto ešte viac chutiť, keď do nej pridám navrhované (indické) ingrediencie...
dandy
My sme to volali stratené kura, a keďže mám rozmiešané vajíčka s hladkou múkou a mliekom (nemusí to byť úplne, prípadné hrudky zmiznú pri vysmážaní.), tak to rovno vlejem do oleja. Nevadí ak je to redšie, ale niekedy pridám lyžicu hl. múky. Keď sa osmaží jedna strana, tak druhú s nožom rozrežem na 4 kusy. ale dá sa aj tak, že sa rovko urobia 4 - kúsky.
dandy
Zabudla som, že rezne alebo kura namočím do toho cestíčka a potom do strúhanky. Ušetrím si robotu a rezne sú super.
buchtabuchta
U nás tomu hovoríme fufniaky, ale do vajíčka dám strúhanku. Musím dať na obalľovanie vždy jedno vajce navyše, aby bolo fufniakov veľa.
mariamka
a u nas to praveze nejde, byvaju napite olejom, asi niekde robim chybu
sovka62
U nás to bol odjakživa pagáč (aj keď aj "normálne" pagáče boli pagáče). Máš pravdu, minú sa prvé a manžel by asi aj rezeň oželel, len aby sa mu ten pagáč ušiel. Smotanu, ani jogurt som doteraz nepridávala, ale skúsim presne podľa teba, určite sa zavďačím.
jaroslava31
Mám to rada aj ja, len pridávam do toho nadrobno nakrájanú cibuľu a petržlenovú vňať a štipku práškovej sódy bic. Skúste, zase je to iná chuť.
evanaaa
Kedysi som aj ja zvyšnú obalovaciu zmes vypražila na placku, ale ani muž ju nechcel, ani ja, tak ju nosil psíkovi, teraz to vylievam. Nejak mi to nejde, keď viem, že sa v tom namáčalo surové mäso ( čo by ale vadiť nemalo).
babkamt
tiež robievam zo zvyšku pagáče. Dobré sú aj so strúhaným tvrdým syrom. U nás sú žiadané. Ako píše aj @sovka , manžel by rezeň vymenil za pagáč.
afataga
mnam, pridavam do toho nejake bylinky co ma prave napadne a zasadne na masti
používateľ nemá avatar
mb
mb
Zrovna som sa dnes vratil z Bosny a Hercegoviny, tam nam ponukli ustipci, boli velmi chutne, ci uz macane v smotane, potrete kajmakom, alebo len tak :)
afataga
da sa do toho zakamuflovat aj baklazan, v cesticku bazalka a oregano


afataga
sa mi akosi nedalo foto pridat, porucha je odstranena





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia