Úsporná pizza z tvrdého chleba

zemo - fotkazemo, 12. októbra 2009

Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto po upečení krásne nielen krásne vonia, aj výborne Zobraziť celý popisFajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto po upečení krásne nielen krásne vonia, aj výborne chutí. Netušia veľké tajomstvo - dvakrát pečené cesto je najlepšie. Tak im to radšej ani nehovorte a pečte!

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
300 g
150 g
400 ml
100 ml
2 ks
4 strúčiky
4 pol. lyžice




Postup

  1. 1

    Tvrdý chlieb nastrúhame alebo iba namočíme v 4 dl (400 ml) vody.

  2. 2

    Zvlhčené cesto „naťapkáme“ do vymasteného pekáčika a povrch potrieme zmesou oleja, kečupu a prepasírovaného cesnaku. Na to poukladáme salámu nakrájanú na kocky, ak máme (nemusia nutne byť) pridáme nakrájané paradajky a strúhaný syr. Posypeme oregánom. Jemne, lebo bylinka je aromatická až ojojój.

  3. 3

    Dáme zapiecť. Keď sa syr rozpustí, čo je pár minút, zalejeme „pizzu“ rozšľahanými vajcami v mlieku a dopečieme, kým nebude na povrchu jemne hnedastá.

Diskusia k receptu

monzet
Myslím,že tento dobrý nápad zostal dosť nedocenený.Dnes túto úspornú "pizzu" pečiem už po tretí raz a veru syn je nadmieru spokojný...Takže chválim.
Zemo nepridáš k receptíku fotku,isto by zaujala viacerých?
ebaka
dnes som našla tento úsporný rcp,určite vyskúšam
inica
skutocne fantasticky napad-ihned vyskusam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia