Ušatý cupcake

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakov.
  2. Najprv namočíme nastrúhaný kokos v kokosovom mlieku. Potom zmiešame múku s kypriacim práškom na pečenie a štipkou soli, zmes preosejeme. V ďalšej mise vyšľaháme rastlinný tuk Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny a postupne pridáme všetky vajcia, jedno po druhom. Potom pridáme múku a všetko vyšľaháme do hladkého cesta. Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos a všetko poriadne zmiešame.
  3. Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené zistíte pomocou špajle – ak sa po zapichnutí cesto na špajľu nelepí, sú upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
  4. <b>Krém:</b><br /> Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. V ďalšej mise si vyšľaháme rastlinný tuk Maslová príchuť s práškovým cukrom. Nakoniec do hmoty pridáme rozpustenú bielu čokoládu a všetko poriadne premiešame.
  5. Než sa nám rozpustí čokoláda vo vodnom kúpeli, nakrájame si marshmallow na niekoľko plátkov, z ktorých budeme vytvárať uši a tváre zajačikov. Pomocou lyžice navrstvíme na cupcakes pripravený krém a posypeme nastrúhaným kokosom. Z plátkov marshmallow pripevníme na krém uši a tváre a z rozkrojených hrozienok vytvoríme oči. Všetko je dôležité pripevniť do nezatuhnutého krému, inak marshmallow nebude na cupcakes držať.