Univerzálna syrová omáčka

mirian4Mirian4, recept pridal: 29. decembra 2010 13:16Ďalšie jeho recepty

Univerzálna syrová omáčka preto, lebo je výborná samostatne ako príloha napr. k pečenému mäsu, alebo na cestoviny, halušky... Vylepšiť ju môžme rôzne: cesnakom, šunkou, šampiónmi, olivami, sušenými paradajkami a zakaždým máme originálnu syrovú omáčku :-)

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na spenenom masle pražíme hladkú múku do ružova, zalejeme 0,5l studeného mlieka a uvaríme riedku kašu, pridáme 2 tavené syry - črievka, kelímok kyslej smotany, posolíme a premiešame v hladkú omáčku, ktorá musí prejsť varom. Omáčka má mať redšiu konzistenciu. Kto má rád hustejšiu pridá si viac múky...

2

Môžeme pridať podľa chuti: cesnak, šunku, olivy, šampióny, sušené paradajky...

3

Omáčka je výborná samostatne ako príloha k pečenému, grilovanému mäsku, alebo na cestoviny, do syrového šalátu s vajíčkom je vynikajúca; preto je univerzálna :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 29. decembra 2010 o 15:23
    Takúto občas robím najmä na zapekanie, ale miešam aj so sladkou smotanou. Ináč sú dobré všetky variácie.


  • sjuz, 30. decembra 2010 o 08:24
    ja nerobím s múkou, ale do sladkej smotany dám tavené syry, a zahustím ešte strúhaným syrom.


  • marienka44, 30. decembra 2010 o 16:15
    @Mirian4 ,ta kysla smotana neurobi v omacke take biele bodky ? Moja dcera to neznasa. :-(


  • mery8658, 1. januára 2011 o 13:45
    » varecha.pravda.sk/profil/marienka44/do...
    kyslej smotany stale dam trocha studenej vody/1-2pol. lyžice/ a vymiesam do hladka . môžete pridavat kde kolvek a sa nezdrcne.


  • tucegirl, 29. apríla 2012 o 20:52
    vyskúšajte k tomu pridať uvarenú na drobno posekanú brokolicu.je to úžasné :)


  • pacik, 12. mája 2012 o 13:16
    Omáčka je fakt skvelá :-)


  • 3sandra3, 14. júna 2012 o 22:30
    aj ja ju chcem vyskúšať... znie to veľmi dobre



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist