Univerzálna syrová omáčka

mirian4Mirian4, recept pridal: 29. decembra 2010 13:16Ďalšie jeho recepty

Univerzálna syrová omáčka preto, lebo je výborná samostatne ako príloha napr. k pečenému mäsu, alebo na cestoviny, halušky... Vylepšiť ju môžme rôzne: cesnakom, šunkou, šampiónmi, olivami, sušenými paradajkami a zakaždým máme originálnu syrovú omáčku :-)

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Na spenenom masle pražíme hladkú múku do ružova, zalejeme 0,5l studeného mlieka a uvaríme riedku kašu, pridáme 2 tavené syry - črievka, kelímok kyslej smotany, posolíme a premiešame v hladkú omáčku, ktorá musí prejsť varom. Omáčka má mať redšiu konzistenciu. Kto má rád hustejšiu pridá si viac múky...

Môžeme pridať podľa chuti: cesnak, šunku, olivy, šampióny, sušené paradajky...

Omáčka je výborná samostatne ako príloha k pečenému, grilovanému mäsku, alebo na cestoviny, do syrového šalátu s vajíčkom je vynikajúca; preto je univerzálna :-)))



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • evanaaa, 29. decembra 2010 o 15:23
    Takúto občas robím najmä na zapekanie, ale miešam aj so sladkou smotanou. Ináč sú dobré všetky variácie.


  • sjuz, 30. decembra 2010 o 08:24
    ja nerobím s múkou, ale do sladkej smotany dám tavené syry, a zahustím ešte strúhaným syrom.


  • marienka44, 30. decembra 2010 o 16:15
    @Mirian4 ,ta kysla smotana neurobi v omacke take biele bodky ? Moja dcera to neznasa. :-(


  • mery8658, 1. januára 2011 o 13:45
    » varecha.pravda.sk/profil/marienka44/do...
    kyslej smotany stale dam trocha studenej vody/1-2pol. lyžice/ a vymiesam do hladka . môžete pridavat kde kolvek a sa nezdrcne.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • tucegirl, 29. apríla 2012 o 20:52
    vyskúšajte k tomu pridať uvarenú na drobno posekanú brokolicu.je to úžasné :)


  • pacik, 12. mája 2012 o 13:16
    Omáčka je fakt skvelá :-)


  • 3sandra3, 14. júna 2012 o 22:30
    aj ja ju chcem vyskúšať... znie to veľmi dobre



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist