Univerzálna syrová omáčka

mirian4Mirian4, 44 ročná žena, Martin, recept pridala: 29. decembra 2010 13:16Ďalšie jej recepty

Univerzálna syrová omáčka preto, lebo je výborná samostatne ako príloha napr. k pečenému mäsu, alebo na cestoviny, halušky... Vylepšiť ju môžme rôzne: cesnakom, šunkou, šampiónmi, olivami, sušenými paradajkami a zakaždým máme originálnu syrovú omáčku :-)

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na spenenom masle pražíme hladkú múku do ružova, zalejeme 0,5l studeného mlieka a uvaríme riedku kašu, pridáme 2 tavené syry - črievka, kelímok kyslej smotany, posolíme a premiešame v hladkú omáčku, ktorá musí prejsť varom. Omáčka má mať redšiu konzistenciu. Kto má rád hustejšiu pridá si viac múky...

2

Môžeme pridať podľa chuti: cesnak, šunku, olivy, šampióny, sušené paradajky...

3

Omáčka je výborná samostatne ako príloha k pečenému, grilovanému mäsku, alebo na cestoviny, do syrového šalátu s vajíčkom je vynikajúca; preto je univerzálna :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evanaaa, 29. decembra 2010 o 15:23
    Takúto občas robím najmä na zapekanie, ale miešam aj so sladkou smotanou. Ináč sú dobré všetky variácie.


  • sjuz, 30. decembra 2010 o 08:24
    ja nerobím s múkou, ale do sladkej smotany dám tavené syry, a zahustím ešte strúhaným syrom.


  • marienka44, 30. decembra 2010 o 16:15
    @Mirian4 ,ta kysla smotana neurobi v omacke take biele bodky ? Moja dcera to neznasa. :-(


  • mery8658, 1. januára 2011 o 13:45
    » varecha.pravda.sk/profil/marienka44/do...
    kyslej smotany stale dam trocha studenej vody/1-2pol. lyžice/ a vymiesam do hladka . môžete pridavat kde kolvek a sa nezdrcne.


  • tucegirl, 29. apríla 2012 o 20:52
    vyskúšajte k tomu pridať uvarenú na drobno posekanú brokolicu.je to úžasné :)


  • pacik, 12. mája 2012 o 13:16
    Omáčka je fakt skvelá :-)


  • 3sandra3, 14. júna 2012 o 22:30
    aj ja ju chcem vyskúšať... znie to veľmi dobre



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist