Bravčová panenka

Umučená panenka

Autor receptu: elba

Tento recept mám od mojej známej z Čiech, robila som ho už niekoľko krát, ale ešte som neprišla na to, prečo umučená. Možno na to príde niekto z Varecháčov, inak je to jedlo vhodné, keď chceme zmenu alebo pre dobrú návštevu.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Panenku rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, pokoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, pridáme postrúhaný syr nakrájaný na prúžky, nakrájanú papriku, dáme slaninu - záleží na každom, ako ju nakrája či na kocky alebo prúžky, ešte posypeme natrhanou bazalkou a mladou cibuľkou, ale kľudne môže byť aj staršia.
  2. Zrolujeme ako roládu zviažeme potravinárskou niťou, takto pripravenú paneku opečieme prudko zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 30 min.