Úliky

renka73 - fotkarenka73, 7. decembra 2012
Úliky
Foto: renka73

Recept mám od babičky. Sú zjedené ako prvé z taniera :)

45 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
300 g (mleté)
1
300 g
1 lyžica
Krém:
1 lyžička
(varené)
50 g
3 lyžice (alebo Jesienka)
2 lyžice (alebo rum)
1 lyžica (mleté)
Na dokončenie:
1 balenie
Čokoládová poleva:
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    Z orechov, bielka, cukru a rumu vypracujeme ceto a plníme do formičky. V prostriedku spravíme jamku, ktorú vyplníme krémom. Ja robím vareškou a plním sáčkom.

    Úliky - obrázok 1
  2. 2

    Krém: maslo, žĺtky, cukor, Salko, vaječný likér. Mleté piškóty dávam len, keď sa mi zdá, že je to moc riedke.

  3. 3

    Naplnené úliky uzavreme piškotami a namáčame v čokoláde, alebo v kokose, alebo len pocukrovať ml.cukrom. Keď sa mi chce, tak dávam na úliky cukrové vločky, vypadajú ako stromčeky alebo zlaté gulvočky :) ale to používam inú formičku.

Diskusia k receptu

soncya
Vyzerajú veľmi dobre. Dala by som si... :)
renfri
Renka73
ani nevies aku si mi urobila radost. si pamatam ze ako decku mi dali miesat plnku kam isli uvarene zltka a pred casom si na nu spomenula, pytala som mami, tety ale ani jedna nevedela ze ako to je a pozeram varechu a zazrak, velka vdaka :D
babav
Krasne su ,ale bez formiciek ich nestvorim......
fany1602
to je krása aj ja som zháňala tento recept super dakujem!!!!
dajanca
utešené sú... a aká zvláštna plnka ... a aká lesklá čokoláda... :-)
honestka
robim presne tiez orechove, ale nenamacam v cokolade. su to naj- mojho milacika a speci na sviatky/vsetky/.
tvoje koaciky na tacke su ozaj lakave a hlavne dobre.
medovnicek
presne takéto cesto používala na ne moja mamka a v detstve patrili medzi moje obľúbené, akurát ich plnila inou plnkou
turistka
@Renka73 , do cukrárne sme chodili na tzv.špice boli plnené vaječným koňakom/?/, kúpila som i formičky na úliky no nikdy nerobila, už sa mi patrí vyskúšať, recept som si dala do KK .
stacy77777
renka- si veeeľmi šikovná, všetky zákusky, ktoré si uviedla sú veľmi pekné, môžete si "podať ruky" s Margaretkou28 a založiť si vlastnú cukráreň.... recept si ukladám
janger
Su peknucke. A aj vsetky tie ostatne kolaciky na fotke. Este som krem z varenych zltok nerobila. Asi niekedy vyskusam. Kupila som si nedavno taku ulikovu formicku, len neviem, ci nebude moc mala. Ale to nevadi :-).
renka73
Moc vám ďakujem ste milé...janger,to nevadí že sú malé ja som robila také kokosove úliky a vieš ako sa každému páčili?niekde by som mala mať fotku,ale do komentára to nejde poslať.Poznáš to?Čo je malé to je milé :)
janger
:-)), mas pravdu. Ani ja nie som moc velka ;-)))).
tinca
jaj tak toto sú tie špice, či sme na ne chodili do cukrárne,domáce sú domáce, vydarené:)
astheart
@babav : Formičku ti vystrouhá i ze dřeva nějaký šikovný mužský. Stačí jedna formička. Nebo jestli ji chceš poslat, napiš na asteart@gmail.com , domluvíme se.
astheart
&tinca, to nejsou ty špice z cukrárny. Tyhle jsou maličké, dávají se na piškot nebo malé kolečko z křehkého těsta. Špice z cukrárny jsou o hodně větší, dávají se na buflery z piškotového těsta a krém se na ně stříká speciální trubičkou, která vytvoří tu dutinku. Do dulinky se pak nalévá vaječný krém nebo koňak a po vychlazení se polévají čokoládovou polevou.
fany1602
renka73 ale ešte su na tácke koláčiky s ktorých tu nemám recept:)dakujem pekne!
renka73
ja by som vám poslala recepty aj tie ďaľšie,ale nemám ich pofotené tak aby ich bolo viac vidieť to som fotila o vianociach a to som ani netušila že budem niekedy posielat recept na Varechu :)
fany1602
no jasne že nevadí!!!budem vam velmi vdačná!!!tie recepty sú úžasné!!!volaktoré už aj vyskúšané!!!paráda patrí Vám veľké dakujem!!!:):)
renka73
No to som rada ze vam chutia..v sobotu poslem dalsi receptik a fotky dam az ked ich budem zas piect :)
kimlo
Nádhera! Teba mať doma to je hotový poklad... :-)
palokuchki
Tieto tvoje uliky vyzeraju vynikajuco a podla surovin co si tam dala su aj urcite velmi chutne. Musim sa popozerat tu v obchodoch a dufam ze nieco najdem v com by som to mohla tvarovat. Velmi by som to chcela vyskusat.
hubarka35
chcem sa spítat kolko ti vyšlo z tejto dávky úlikov,dík...chystám sa ich robit...asi z dvoch dávok.
renka73
Moc vám ďakujem za milé komentáre,potešili :-) @hubarka35 ,robila som najmenšou formičkou a vyšlo mi 45 kusov :-)ale asi budem ešte dorábať že ich je málo :-)
hubarka35
Dakujem za upresnenie,ja ich budem robit tým stredným ulikom,ešte že z dvoch dávok,lebo jedna by bolo málo.ja radšej viac narobím..aby mal každý hosť dosť.
marijanna
krasne..:) zaujima ma,či sa daju plnit aj inym kremom, ja tu nemam salko a okruhle piškoty čim nahradim? Potradite..:( urobila by som, formičky mam,len mam taky o ničom recept na nich a tieto by som si dala...vdaka
renka73
Daju sa plnit vajec.likerom a piskoty nahradzam tak ze z lineckeho cesta peciem male kolieska :-)
danda3
@marijanna Ak nemáš okrúhle piškótky, skús si ich urobiť z piškótového cesta (upeč si piškótu a povykrajuj pohárikom podľa úlika, aby neboli ani malé, ani veľké). A namiesto plnky nutela, alebo hocijaký krém z pudingu.♥
@renka73 Krásne ich máš, úliky tiež veľmi rada robím.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia