Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou

adadoho - fotkaadadoho, 20. decembra 2011
Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou
Foto: adadoho

Toto je recept mojej svokry. Je môj prvý na Vareche, tak snáď zapadnem. Hľadala som, ale taký tu nie je :-) Najlepšie a najjednoduchšie Zobraziť celý popisToto je recept mojej svokry. Je môj prvý na Vareche, tak snáď zapadnem. Hľadala som, ale taký tu nie je :-) Najlepšie a najjednoduchšie smažené pirohy. My im hovoríme -pečené. Ich príprava je mimoriadne lacná a jednoduchá. Množstvo surovín je len odhadom, nikdy to nevážim, presný postup vysvetlím.:-)

45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 l
1 lyžička
0,5 balíčka
1 lyžička
Plnka:
1 kg
125 - 250 g
1 ks stredná
0,5 lyžička
podľa potreby  na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Najskôr si ošúpeme a uvaríme zemiaky. Scedíme a do uvarených zemiakov pridáme bryndzu (kto chce koľko - jednu alebo dve- podľa toho ako veľmi bryndzovú plnku chcete), cibuľku opraženú na oleji (do sklovita).

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu podusíme, vymiešame. Chutnajte a ochutnávajte a pridajte podľa chuti ešte soľ - ak chcete...

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 2
  3. 3

    Nachystáme si ingrediencie na cesto :-)

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 3
  4. 4

    Všetko spolu vymiešame. Nezabudneme na sódu bikarbónu a na sušené droždie a soľ. Miešame a miešame... To sušené droždie som tam pridala ja - namiesto sódy bikarbóny, lebo ak je jej priveľa v ceste to cítiť.

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 4
  5. 5

    Cesto by nemalo byť ani lepkavé, ani príliš tuhé, ani príliš mäkké, skoro ako na lekvárové buchty. Ale musí byť slané :-) Spracovávame ho dovtedy, až sa prestane lepiť.

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 5
  6. 6

    Spracované cesto rozdelíme na 3 časti. Každú časť vyvaľkáme a nakrájame na štvorce asi 5x5 cm - ako je vidieť, ja na to nemám vôbec oko. Kto chce mať prekrásne reprezentačné pirohy, môže si povykrajovať krúžky s pohárom a budú pekné :-) Moji zjedia aj také, v rýchlosti urobené, a som rada, že nezjedia aj mňa. :-) Svokra je v tomto oveľa šikovnejšia než ja.

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 6
  7. 7

    Vyprážajú sa veľmi rýchlo, treba dávať pozor aby sa nespálili. Ja ich obraciam s dvoma vidličkami. Nie sú veľmi úhľadné, ale o to sú lepšie :-)

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 7
  8. 8

    My sme ich napiekli asi 150, možno trochu menej, trochu viac, ale boli zjedené raz dva. Plniť ich môžete s hocijakou plnkou. Lekvár neodporúčam, lebo sa vylieva a zle sa vyprážajú. Dobrú chuť!

    Ukrajinské pečené pirohy s bandurkami a bryndzou - obrázok 8

Diskusia k receptu

akeber
vitaj na vareche...teším sa na tvoje receptíky....pirôžky si ukladám a určite vyskúšam.......


anykama
Miesto kyslého mliečka môže byť biely jogurt a kvasnice sa nemusia dávať vôbec.Čím je to cesto lepivejšie pri spracovaní pirohov tým sú tie pirohy po vypražení lepšie.Vyskúšajte plnku kyslú kapustu,opraženú na cibulke. Super.
hubata
@adadoho - Ahoj, vitaj medzi nami a už podľa tohto receptu vidím že sa máme všetci na čo tešiť: na vynikajúce východniarske recepty. Takto vyprážané pirohy nepoznám, robievam len varené so zemiakov-bryndzovo-pažitkovou plnkou. A ak ťa poprosím nemohla by si uverejniť recept na viac plniek, ale hoď ich hneď do receptov, aby sme ich mali pekne pokope. Určite sa zavďačíš všetkým varecháčkam. A k tomuto receptu sa hodí nejaká kyslá polievka či už fazuľová, kapustová, šošovicová alebo aj gulášová - že? Vďaka a ukladám do KK.
vevuska53
mňam, robievam kapustníky, tvarohovníky ale urobím aj podľa tohoto receptu
babidka
mas pravdu - tieto som tu este nevidela :-) u nas sa tiez robievaju - zvacsa sa vsak plnia horkym syrom alebo kapustou , alebo s bandurkami a syrom /tvarohom/ . U nas /teda na vychode/ sa robi tolko druhov pirohov , ze ani ich vsetky nepoznam . Vlastne v kazdej dedine a aj rodine sa robia ine ....
garanco
@adadoho , nech sa Ti medzi nami darí!
Také cesto nepoznám, ale pred rokmi som často piekla pirohy z kysnutého cesta, plnené mäsom a tiež dlho nepostáli na mise. Niekedy urobím podľa Tvojej rady, recept si ukladám:
haston
veľmi zaujímavý recept. toto sa rozhodne oplatí vyskúšať.
janger
@adadoho , pravdaze zapadnes, vitaj medzi nami. Predstavila si sa peknym receptom:-).
adadoho
Ďakujem všetkým za komentáre, i za privítanie na Vareche. Nech Vám všetkým chutí a dúfam, že Vás budem mať šancu potešiť ďalšími receptami :-)
helga2
Ja ich tiež robím.Sú výborné a rýchlo hotové.Robím aj lekvárové.Vyteka ale sú fajn.
nezabudka13
Tiež ich robievam, sú super a moje deti ich milujú plnené jablkami. Smažím iba jablkové, ostatné varím a prelejem smaženou cibuľkou...
hanita888
Bryndzove pirohy robievam tiez,ale varim ich vo vode,taketo pecene mozu byt tiez dobre,je to zase nieco ine urcite vyskusam,diky za recept.
poky424
Nuz tak toto som hladala...rusnacke pirohy budem piect podla toho receptu aj ja na vianoce...tak dobru chut vam prajem...:)
violetacamorova
Su vyborne poznam ich lebo sa ich naucila robit moja sestra pre svagra svojho manzela a napiekla sa ich naozaj vela. Ukladam si recept.
stevca
mi pečieme klasické pirohy uvarené, ktoré sa zvýšia od obedu a je to fakt supééééééér
adadoho
Ak chcete aby boli pirohy peknučké rovnaké, vykrajujte ich pohárom a potom lepte. To som sa dozvedela nedávno, tak posúvam ďalej :-)
jozka2
Vyborny recept.Tak ako pise babidka kolko domov Tolko receptov.Ja som dostala recept od sestricky u mojej doktorky,ale n robenes acisofilnym mliekom.
Velmi dobra plnka je aj tvarohova na slano.Tie robim k zem. a fazulkovej polievke.Kazda plnka na slano ci na sladko sa do nich hodi,zalezi k akej polievke to chceme jest.5*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia