Uhorkový šalát

kucharka100 - fotkakucharka100, 26. mája 2011

Keďže sa blíži sezóna uhoriek pridávam tento recept pre gazdinky, ktoré majú uhoriek veľa a nemusia ich iba kvasiť a zavárať klasickým spôsobom. Je Zobraziť celý popisKeďže sa blíži sezóna uhoriek pridávam tento recept pre gazdinky, ktoré majú uhoriek veľa a nemusia ich iba kvasiť a zavárať klasickým spôsobom. Je to výborný šalát aj ako príloha k mäsovým jedlám, prípadne k zabíjačkám, grilovačkám....

60 minút
príprava

Suroviny

3 kg
7 ks , aj farebná
7 ks
2 ks
2 ks  - strúčiky
2 deci
1 aj 1/2 deci
1 ks nakladač




Postup

  1. 1

    Prvé očistíme uhorky, umyjeme a nastrúhame. Pridáme pokrájané papriky na slížiky a na mesiačiky cibuľu. K tejto zmesi priložíme nakrájané feferónky, cesnak na plátky.

  2. 2

    Všetku zeleninu zmiešame s octom, cukrom, nakladačom a necháme stáť 6 hodín. Zelenina pustí šťavu, ktorú rozdelíme do pohárov. Ak by bolo potrebné, dolejeme troškou vody všade.

  3. 3

    Naplníme poháre a dáme sterilizovať na 15 minút.

Diskusia k receptu

sovka62
Áno, poznám, veľmi dobrý a robievala som ho roky, kým sme mali vlastné uhorky. Vlastne všetky prerastky, ktoré sme pri oberaní včas nenašli, končili v takomto šaláte. Teraz uhorky kupujem a keďže sú k dispozícii celý rok, nezaváram, šalát vždy spravím čerstvý.
kata50
Aj ja ho robievam A keď sa urodilo viac cukiet , tak tam išli namiesto uhoriek. A bol tiež výborný.
vcelka
No, ja som dala zatiaľ uhorkám zbohom, kým sa nevyrieši nemecko-španielsko-švédska nákaza... (nemám vlastné, nuž som odkázaná len na obchody - tie ma veru pri uhorkách neuvidia, bodaj to...)
enss
Obávam sa, že tá nákaza sa pri uhorkách neskončí. Za pár rokov sa vrátime tam, kde sme boli red tridsiatimi rokmi - budeme si všetko pestovať radšej sami. Recept na šalátik si ale odkladám, uhorky rastú na mojej záhradke pekne, takže o nejaké 2 mesiace bude recept pre mňa aktuálny.
betka11
Čím nás budú krmiť nabudúce,kto má možnosť pestovať doma nech neváha.Šalátik poznám nám chutí tiež.