Uhorkový šalát s cesnakom fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 14. augusta 2010
Uhorkový šalát s cesnakom (fotorecept)
Foto: andy54

Nikdy som nevedela spraviť šalát, ktorý by chutil aj mne aj priateľovi. Ako keby tam stále niečo chýbalo. Raz sme obedovali u jeho mamy Zobraziť celý popisNikdy som nevedela spraviť šalát, ktorý by chutil aj mne aj priateľovi. Ako keby tam stále niečo chýbalo. Raz sme obedovali u jeho mamy a recept je na svete. Alebo na nete? Keď Vám cesnak nechutí, stačí ho tam nedať.

3-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 lyžička
2 dcl
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Uhorku ošúpeme a nastrúhame na krúžky.

    Uhorkový šalát s cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme soľ, ocot a vodu.

    Uhorkový šalát s cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme a pretlačíme cesnak. Pridáme k uhorkám. Premiešame a podávame. Dobrú chuť.

    Uhorkový šalát s cesnakom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

satin2
dávam ešte rajčiny,papriku a cibuľu.........
sjuz
tiež robím takto, ale v miske s uhorkou si rozrobím vodu s octom, cukrom a hotový šalát posypem mletou paprikou a čiernym korením....a do misky si dávam kyslú smotanu...:), mňam!
evanaaa
Vodu do uhoriek nedávam, ja ich nastrúham, postupne pri tom solím, odložím do chladničky, medzitým si pripravujem iné, potom uhorky vytiahnem, vody pustia dosť, ochutím lahôdkovým octom, solou, korením, trochu osladím a samozrejme, bez cesnaku by to nebolo ono. Tie ostatné prídavky, to je už iný, nie uhorkový šalát, aj také robievam.
alexdidi
...nikdy ma nenapadlo dať na Varechu niečo tak jednoduché...
tinca
Ja striedam niekedy cesnak, niekedy mladá cibuľka. Nálev si pripravujem podľa@ čistinka čo uvádzala do pochúťkového šalátu. 2-3 PL kyštál cukru, zaliať limetkovou /citrónovou/šťavou 1-1,5 vody,rozpustiť a akýkoľvek aj uhorkový šalát s ním zaliať. Nálev nemá chybu.
tinca
P.S.Limetkovej šťavy toľko, koľko cukor príjme.
andy54
@michsamant , skúsim citrón. Z neho ide toľko isto ako z octu??
Cibuľku nemôžem. Priateľ by to nezjedol. Nemá rád moc cibuľu.
marienka44
Ja do salatu nedavam ziadnu vodu, ved po osoleni nastruhanej uhorky si sama pusti vodu! Pridam cukor, najnovsie trstinovy, cibulku, niekedy cesnak a na zaver najnovsie cit. stavu. Ta cit.stava robi na nerozoznanie od salatu s octom a je zdravsi. Nikdy nesmiem zabudnut pokrajanu pazitku. Bez nej si neviem predstavit uhorkovy salat.
bozulka
Uhorkový šalát robím ako @sjuz , len na uhorkový ako jediný dávam ocot nie citr.šťavu a uhorky postrúham na hrubom struhadle,na plátky som posledné roky netrávila,ale takto môžem bez problémov.Šalát na miske ozdobím mletou paprikou-nie veľa.Toto je klasika ostatné sú upravené šaláty podľa vlastnej chuti.
tetuska
ja dávam uhorky, ocot, cukor, mleté korenie a soľ, a to je všetko, robím bez cesnaku a cibule, aj tento je vynikajúci...
evanaaa
Aj Marienka spomenula vodu - načo zbytočne dávať do uhoriek, keď takých 70 percent ju obsahujú. Postup som uviedla vyššie, zbytočne by bola vodnatá. Treba ich nasoliť nechať odstáť, vodu si pustia. A keď sa ešte dá ochladiť je výborný. A ten cesnak mu dáva tú pravú chuť, aj keď každému chutí ináč.
zitar
úplne súhlasím s @evanaaa , ani ja do uhoriek nedávam žiadnu vodu, ale cesnak, to áno
ropa
už sa teším na čerstvé uhorky... poznáme a pridávame kyslú smotanu (vodu nedávame, šťavu z uhoriek vyžmýkame), mňam...
jamalinka
v lete robíme ako ľahkú večeru s kyslou smotanou, dochutíme na sladkokyslo, trošku prisolíme a priádáme najemno strúhaný cesnak a trošičku ml. papriky, uhorky na šalát schladíme pred strúhaním tak najlepšie deň vopred uložiť do chladničky, ak sa spojí s vychladenou kyslou smotanou je osviežujúci v horúcich dňoch, ked nevieme čo by sme mlsali.
rusa
ja pridavam trochu cukru a stipku cierneho korenia
editer
Jednej veci nerozumiem ?? Prečo do uhorkového šalátu pridávate vodu ??? Však keď uhorky osolíte tak vám pustia vlastnú šťavu a je jej dosť.
nadia56
my uhorkovy salat vobec nesolime - uhorky zostanu chrumkave, ocot davame estragonovy, prisladime javorovym sirupom, k tomu trosku cierneho korenia a olivoveho oleja, staci len vyskusat,
ale ved kazda kuchyna je ina a kazdy recept si najde svojho stravnika ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia