Uhorkové gazpačo

Autor receptu: myshull

Výborná osviežujúca polievka na horúce letné dni.

4
porcie
10-15 minút
príprava

Postup

  1. Petržlenovú vňať opláchneme pod tečúcou vodou, otrasieme vodu. Šalátové uhorky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu, malou lyžičkou vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na kocky. Do malej misky si odložíme 2 PL nakrájanej uhorky na ozdobu. Do mixéra vložíme uhorku, citrónovú šťavu, jogurt, 2 stonky petržlenovej vňate, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dôkladne rozmixujeme na hladkú zmes. Polievku prelejeme do misy a vložíme najmenej na hodinu do chladničky. Do polievkových misiek rozdelíme studenú polievku, vrch posypeme nakrájanou uhorkou a krabími tyčinkami.