Uhorková raita fotorecept

methi - fotkamethi, 26. júla 2013
Uhorková raita (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

1 ks
3-4 strúčiky
3-4 PL (Dahi)




Postup

  1. 1

    Uhorku umyjeme, okrájame šupku a pokrájame ju na malé kocky, ktoré dáme do misky. Pridáme soľ, nadrobno nakrájaný cesnak a mleté čierne korenie.

    Uhorková raita (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pridáme nasekanú koriandrovú vňať...

    Uhorková raita (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a jogurt. Dobre premiešame a dáme vychladiť do chladničky.

    Uhorková raita (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
...ani nevies, aku radost preveliku si mi spravila @methi :-) ano,do tychto horucav ako stvorene a s koriandrom som este nerobila a mam ho plný truhlik vysiaty a uz je krasny...
katkasugar
Ahoj Miska, mam rada tvoje recepty, pozeram si ich na tvojom blogu, ale je super, ze su aj tu. Velmi sa tesim aj na tvoju knizku, hned ked budem na Slovensku si ju zadovazim, paci sa mi, ze aj tvoje male pribehy z Indie pises tak normalne, prirodzene.. mam rada Indiu, bola som tam sice len 2 tyzdne, ale bola som dlhsi cas v Nepale a ked obcas napises co i len kratucky postreh z tvojho dna, tak ma to tam akosi prenesie... a to je fajn...
evusik
tento recept len dokazuje aký je svet malý... nielen v Indii ale aj u nás sa takéto robí, len u nás sa tomu hovorí "oharky s kýšu" a ide tam všetko okrem koriandrovej vňate... pôvodne sa robili uhorky s kyslým mliekom, teraz s kyslou smotanou alebo s jogurtom.... tak, či tak, slovenské alebo indické, teraz v lete osviežujúce a výborné nielen ako príloha ale u nás aj ako samostatné jedlo.... @methi vitaj späť :-)
zuzkabluzka
fain recept, sviezi na terajsie horucavy...inak, aj ja sa tesim z Tvojho navratu :)))
radost
@methi
skoro ako tvoje uhorky-bez koriandru-boli teraz na večeru...plus troška mleté chili..dojedol muž v tejto chvíli...
urobila si krok zrelej..múdrej ženy..veľmi si to cením..moja úcta..
joel
ja ich tiež milujem ale keďže nemám koriander taak ja ich pripravujem s kôprom ale to da sa to jesť
elixir
@methi :) zrovna včera sme si boli posedieť v indickej reštaurácii, aj keď viem, že od pravej indickej stravy majú tieto európske reštaurácie ďaleko... servírovali nám jedlo v tých krásnych kovových miskách:)

Veru aj na Teba som si pomyslela... vitaj späť :)
irenaw
rada ťa čítam :-) a toto máme radi, ale ja tiež koriander len trošku na postrašenie ;-)
trubica
Miška veľmi si mi tu chýbala, vďaka za receptík na horúce letné dni...
methi
Dakujem vam. S koriandrom je to tak. Bud ho clovek miluje, alebo nemoze ani citit. Bola som na tom podobne, ale uplne sa mi zmenili chute a teraz mi vonia viac ako ruze.
marikafil
mne koriander nevyrástol, a to už som ho vysievala asi po tri roky, niečo sa mu u nás nepáči. ale mám kôpor, a pre zmenu možno vyskúšam s petržlenovou vňaťou, tej mám celý záhon. a teším sa, že si späť. dúfam, že tu už zostaneš:-)
manya
bez koriandrovej vňate takýto šalát robievala aj moja starká, veľmi mi chutil. Mne takisto koriander nevyrástol aj keď som ho siala viackrát, takže bez koriandra, Teším sa na ďalšie recepty.
marianne
@marikafil kupujem v Jednote v oddeleni korenin koriandrove semienka,ktore vysejem do truhlika a kazdy rok je krasny,skus odtial.Este sa mi nestalo,zeby nevzisiel...
methi
@marianne za ako dlho ti koriander vyliezol? Ja som ho zasiala pred vyse mesiacom a vidim len jednu rastlinku zatial. Zda sa mi, ze sa derie dalsia, ale tiez som nemala doteraz s nim stastie. Toto je tretikrat, co som ho zasiala. Kupila som mu poriadnu hlinu teraz, tak dufam nieco z neho bude.

marianne
a vzdy vystriham,dosejem..a stale dookola,milujem koriander,mam ho kazdorocne...
methi
A mas ho na priamom slnku? Ja som si teraz nasadila nieco, ale zatial to nechavam na zatienenom balkone, lebo sa bojim, ze by mi to slnko spalilo. Mozno by potreboval ten moj viac slniecka.
marianne
vysievam ho tak,ze na dno dam bud take tie gulicky co vsiakuju vodu,neviem to pomenovat...alebo rozbijem hlineny kvetinac...na to dam zeminu,urobim take jemne ryhy,do toho dam semienka,celkom nahusto,jemnucko ich zahrniem zeminou,ale naozaj slabucko...este je ich vidiet,polejem a o tyzden zacnu rasit...mam koriander stale...
methi
Tak skusim nanovo zasiat este dalsie a na spodok dam kusky skrupin z kokosu a tie chlpy z neho, mozno to pomoze.
marianne
ja mam balkon orientovany severo-zapad,takze zacina mi tam palava poobede a svieti,az kym nezapadne slniecko...slnka si uzije dost
marianne
@miska a ked pozeram do Tvojho kvetinacika,urcite by som mu dala viac zeminy,ten moj ma plny truhlik a semienka su tak maximalne do 1cm v hlbke....
methi
Prisypem. Teraz som pozerala datum kedy som ho siala, takze ma este 1 tyzden. Zatial je to 2 tyzdne.
methi
Aj ja som zasadila tieto, nie tie zelene ako som ti pisala. Mozno niekedy skusim aj tie zelene, ci postrehnem rozdiel alebo mi nevyrasia ziadne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia