Uhorková limča

dadush - fotkadadush, 22. júla 2015
Uhorková limča
Foto: dadush

Keďže je vonku neznesiteľne teplo a telo si žiada aspoň trocha osviežiť nápojom tak som pripravila dobrotu v podobe uhorkovej limonády. Netreba sa jej Zobraziť celý popisKeďže je vonku neznesiteľne teplo a telo si žiada aspoň trocha osviežiť nápojom tak som pripravila dobrotu v podobe uhorkovej limonády. Netreba sa jej báť chuť je naozaj fantastická a prijemne osvieži telo i myseľ ;)

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks (neošúpaná)
1 ks
1 ks
2 PL
podľa chuti (kocky)




Postup

  1. 1

    Do džbánu (cca 1,5L) som dala 2 PL medu a zaliala trochou teplej vody aby sa ten med roztopil.

  2. 2

    Uhorku, citrón a limetku si poriadne umyjeme. Ja som mala domácu uhorku takú menšiu, z ktorej som použila len polovicu, ktorú som nakrájala na tenké plátky. Limetku som odštavila s polkou citrónu, druhú polovicu som ošúpala a pokrájala. Všetko som to dala do džbánu a doliala vodou, môže sa použiť aj minerálna voda. Pridala som pár kociek ľadu.

    Uhorková limča - obrázok 2

Diskusia k receptu

laurisia
Mne sa okrem nápadu s uhorkou páči aj to pomenovanie - limča :-)
jozka2
Je to limca Sassi?Ja tam pridavam aj zazvor,ktory zalejem vracou vodou a necham nech vychladne a potom zmiesam k ostat.ingred.nielen osviezi,ale je to aj vynikajuci detoxikacny prostriedok.
dadush
@jozka2 neviem ci je to Sassi limonada, nasla som ju na webe ako uhorkovu limonadu, len v povodnom recepte bol trstinovy cukor a kedze ja som ho nemala k dispozicii tak som dala med. :-) ale skusala som aj trocha bazoveho sirupu pridat a tiez je to skvele. Zazvor som nezvykla miesat s nicim len bud cajik alebo zazvorovu limonádu... Ale skusim aj tak ako ste pisali. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia