Uhorková čalamáda

Uhorková čalamáda
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 15. augusta 2012 17:02Ďalšie jeho recepty

Odpísaný,vylepšený

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uhorky nastrúhame na kolieska
Uhorková čalamáda - obrázok 1

2

pridáme na drobno nakrájanú papriku, cibuľu,feferonky,zamiešame a necháme odstáť.
Uhorková čalamáda - obrázok 2

3

Medzi tým si urobíme nálev,ktorý pozostáva s octu,cukru,zelka a 2dl šťavy,ktorú medzi tým pustila zelenina.Tento nálev 5 minút prevaríme,ochladíme a precedíme do zeleniny.Ešte raz zamiešame a necháme odležať dve hodiny.Po dvoch hodinách naplníme do pohárov a sterilizujeme pri 80-tich stupňoch 20 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 15. augusta 2012 o 20:16
    no, môže to byť fajn čalamáda.


  • domacapani, 15. augusta 2012 o 21:08
    Mne sa tiez paci. hmmmmm Asi idem pozriet niekde uhorky.


  • marijanka712, 15. augusta 2012 o 21:17
    @rein je to vynikajúca čalamáda nám viac chutí ako s kapustou ,minulý rok som mala velmi vela uhoriek aj papriky tak sme tiež takto riešili čalamádu a skutočne chuťovo je vynikajúca , ja som nedala červenu papriku iba zelenu a feferony . Budeš zo sebou spokojný .


  • klaura, 15. augusta 2012 o 21:35
    nooo, zaujal ma tento recept ... veľké uhorky mám, papriku tiež, zajtra sa ide na to ... :)


  • tiziana, 15. augusta 2012 o 21:58
    a keby som tam ešte pridala rajčiny a vynechala feferónky, to by nešlo?


  • rein, 16. augusta 2012 o 07:36
    @tiziana ,určite áno,potom daj vedieť,ako chutil.


  • hefi, 16. augusta 2012 o 08:05
    včera som robila podobnú: 3 kg uhoriek, 1 kg cibule, 1 kg papriky - miešanej, červená, zelená, biela, všetko nakrajam na V-krajači, pridám 1 deko, 1/2 l octu a 1/2 kg kr. cukru. Zamiešam, nechám 2 hod. postáť a dávam do pohárikov. Sterilizujem chvíľku, aby sa chytilo víčko.


  • kutala, 16. augusta 2012 o 08:56
    Vyskúšam Pozdáva sa mi aj spôsob od hefi.


  • medovnicek, 16. augusta 2012 o 09:13
    podobnú som robila a bola výborná


  • rein, 16. augusta 2012 o 09:49
    deko som preváral len z dôvodu,aby tam neboli tie horčicové guličky,tie mi najviac vadia v čalamáde.


  • ocek, 16. augusta 2012 o 15:26
    nestačí pirosiričitan,nemusí sa zavárať,


  • evanaaa, 19. augusta 2012 o 18:56
    Ja som robila minulýrok podobne, len som tam nakrájala trochu mrkvy
    @rein , veď to Zelko môžeš precediť a nebudú tam tie koreniny, aj tak sa vyvaria do nálevu..


  • anninkka, 1. septembra 2012 o 13:29
    ja som robila 1 krát ale dala som len uhorky a cibuľu ,,,,na buduce vyskušam podla teba ,,,,


  • viedra, 27. júla 2013 o 12:22
    jeho soper prave som to dorobila recept mam ešte po mojek maminke ozaj dobra čalamada robim ho tak že zelko pteosejem a necham hodiny stat ja som nechala až do rana


  • mario2013, 16. augusta 2013 o 15:06
    My sme tiež robili skoro podobný :paprika,rajčiny,cesnak,uhorky,cibuľa,mrkva...a bežný sladko-kyslým nálev ako napr. na uhorky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist