Uhorková čalamáda

Uhorková čalamáda
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 15. augusta 2012 17:02Ďalšie jeho recepty

Odpísaný,vylepšený

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Uhorky nastrúhame na kolieska
Uhorková čalamáda - obrázok 1

pridáme na drobno nakrájanú papriku, cibuľu,feferonky,zamiešame a necháme odstáť.
Uhorková čalamáda - obrázok 2

Medzi tým si urobíme nálev,ktorý pozostáva s octu,cukru,zelka a 2dl šťavy,ktorú medzi tým pustila zelenina.Tento nálev 5 minút prevaríme,ochladíme a precedíme do zeleniny.Ešte raz zamiešame a necháme odležať dve hodiny.Po dvoch hodinách naplníme do pohárov a sterilizujeme pri 80-tich stupňoch 20 minút.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • izabella929, 15. augusta 2012 o 20:16
    no, môže to byť fajn čalamáda.


  • domacapani, 15. augusta 2012 o 21:08
    Mne sa tiez paci. hmmmmm Asi idem pozriet niekde uhorky.


  • marijanka712, 15. augusta 2012 o 21:17
    @rein je to vynikajúca čalamáda nám viac chutí ako s kapustou ,minulý rok som mala velmi vela uhoriek aj papriky tak sme tiež takto riešili čalamádu a skutočne chuťovo je vynikajúca , ja som nedala červenu papriku iba zelenu a feferony . Budeš zo sebou spokojný .


  • klaura, 15. augusta 2012 o 21:35
    nooo, zaujal ma tento recept ... veľké uhorky mám, papriku tiež, zajtra sa ide na to ... :)


  • tiziana, 15. augusta 2012 o 21:58
    a keby som tam ešte pridala rajčiny a vynechala feferónky, to by nešlo?


  • rein, 16. augusta 2012 o 07:36
    @tiziana ,určite áno,potom daj vedieť,ako chutil.


  • hefi, 16. augusta 2012 o 08:05
    včera som robila podobnú: 3 kg uhoriek, 1 kg cibule, 1 kg papriky - miešanej, červená, zelená, biela, všetko nakrajam na V-krajači, pridám 1 deko, 1/2 l octu a 1/2 kg kr. cukru. Zamiešam, nechám 2 hod. postáť a dávam do pohárikov. Sterilizujem chvíľku, aby sa chytilo víčko.


  • kutala, 16. augusta 2012 o 08:56
    Vyskúšam Pozdáva sa mi aj spôsob od hefi.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • medovnicek, 16. augusta 2012 o 09:13
    podobnú som robila a bola výborná


  • rein, 16. augusta 2012 o 09:49
    deko som preváral len z dôvodu,aby tam neboli tie horčicové guličky,tie mi najviac vadia v čalamáde.


  • ocek, 16. augusta 2012 o 15:26
    nestačí pirosiričitan,nemusí sa zavárať,


  • evanaaa, 19. augusta 2012 o 18:56
    Ja som robila minulýrok podobne, len som tam nakrájala trochu mrkvy
    @rein , veď to Zelko môžeš precediť a nebudú tam tie koreniny, aj tak sa vyvaria do nálevu..


  • anninkka, 1. septembra 2012 o 13:29
    ja som robila 1 krát ale dala som len uhorky a cibuľu ,,,,na buduce vyskušam podla teba ,,,,


  • viedra, 27. júla 2013 o 12:22
    jeho soper prave som to dorobila recept mam ešte po mojek maminke ozaj dobra čalamada robim ho tak že zelko pteosejem a necham hodiny stat ja som nechala až do rana


  • mario2013, 16. augusta 2013 o 15:06
    My sme tiež robili skoro podobný :paprika,rajčiny,cesnak,uhorky,cibuľa,mrkva...a bežný sladko-kyslým nálev ako napr. na uhorky.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist