Údený pstruh so zeleninovou bublaninou

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 25. februára 2016
Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (plátky)
200 g
Zeleninová bublanina:
2 ks
1 ČL
 štipka
Limetkový dip:
120 g
20 ml
pol ks na šťavu




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, štipku nastrúhaného muškátového orieška a spojíme s vyšľahaným snehom.

  2. 2

    Do cesta pridáme všetku zeleninu, ktorú predtým nakrájame na menšie kúsky. Všetko zľahka premiešame, dáme do vymasteného a pomúčeného plechu a pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C.

  3. 3

    Do kyslej smotany pridáme soľ, biele korenie, olivový olej, limetkovú šťavu, všetko zľahka premiešame a necháme chladiť 5 minút v chladničke.

  4. 4

    Potom bublaninu pokrájame na kocky, na ktoré uložíme plátky pstruha a pokvapkáme limetkovým dipom. Môžeme dozdobiť limetkou alebo citrónom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia