Tofu so zeleninou

Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou

Autor receptu: lunter

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút, kým nie je ryža uvarená.
  2. Tofu nakrájame na kocky alebo pásiky, cesnak nakrájame najemno. Na panvicu dáme 1 PL sezamového oleja, cesnak opražíme a keď začne zlatnúť, pridáme tofu. Opekáme približne 5 minút na strednom plameni, potom dáme na tanier.
  3. Mrkvu nakrájame na tenké pásiky, fazuľové struky na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme 1 PL sezamového oleja, dáme mrkvu s fazuľkou, lyžicu sójovej omáčky a omáčky teriyaki, vodu zmiešanú s lyžičkou škrobu a všetko premiešame. Pár minút opekáme na strednom plameni, potom pridáme tofu a ešte asi 5 minút opekáme. Pred koncom môžeme pridať nasekané kešu orechy.
  4. Ryžu dáme na tanier a na vrch naservírujeme tofu s fazuľkami. Nakoniec posypeme sezamom a najemno nasekanou jarnou cibuľkou.