Tofu so zeleninou
Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou
Autor receptu: lunter
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút, kým nie je ryža uvarená.
- Tofu nakrájame na kocky alebo pásiky, cesnak nakrájame najemno. Na panvicu dáme 1 PL sezamového oleja, cesnak opražíme a keď začne zlatnúť, pridáme tofu. Opekáme približne 5 minút na strednom plameni, potom dáme na tanier.
- Mrkvu nakrájame na tenké pásiky, fazuľové struky na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme 1 PL sezamového oleja, dáme mrkvu s fazuľkou, lyžicu sójovej omáčky a omáčky teriyaki, vodu zmiešanú s lyžičkou škrobu a všetko premiešame. Pár minút opekáme na strednom plameni, potom pridáme tofu a ešte asi 5 minút opekáme. Pred koncom môžeme pridať nasekané kešu orechy.
- Ryžu dáme na tanier a na vrch naservírujeme tofu s fazuľkami. Nakoniec posypeme sezamom a najemno nasekanou jarnou cibuľkou.
|