Údené s kyslou kapustou

Údené s kyslou kapustou
jezibabka1Jezibabka1, recept pridal: 11. apríla 2010 12:35Ďalšie jeho recepty

Podarilo sa nám na Veľkú noc uvariť viac šunky, ako sa zjedlo, tak sme šupli do mrazáku pekný kúsok, že ho použijeme inokedy. A to inokedy nastalo hneď dnes, keď som si spomenula na recept z "Dobrého jedla". Ukuchtila som a ponúkam ho aj vám

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlak, chvíľku ohrejeme, pridáme kapustu (našu som musela premyť, lebo je tak "božsky kvašna", že mi sama robí plastiku ksichtu, keď si ju dám priamo zo suda:)))))), zamiešame . Do kelímku z kyslou smotanou prilejeme trošku vody, premiešame a vlejeme do kapusty, krátko povaríme.

2

Zemiaky obielime, nastrúhame na veľkých slzičkách (nahrubo) pridáme vajce, rascu, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, postrúhaný syr, múku a premiešame

3

Mäsko nakrájame na plátky, v pôvodnom recepte je údené nevarené, ja som dnes robila z vareného

4

Zálievka: do kelímka s kyslou smotanou prilejeme vodu, pridáme mletú papriku, soľ a vymiešame

5

Zapekaciu misu jemne poolejujeme, postrúhankujeme, rozložíme kapustu, na to mäsko, prikryjeme zemiakovou masou a zalejeme zálievkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 200´C a zapekáme, kým nieje povrch pekne červený



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hanina, 11. apríla 2010 o 15:24
    Vďaka za nápad - aj mne zostal kúsok - takže už viem čo s ním.


  • orchidea, 11. apríla 2010 o 15:40
    Vyzerá to dobre, vyskúšam a ďakujem za recept.


  • bambulka51, 11. apríla 2010 o 15:50
    No vieščo,Ty si to zase tak originálne opísala,že som slintala ako pavlovov pes,niekde som počula ,že sa dá stlstnúť aj prehltaním slín.....máš ma na svedomí...........ja môžem sudovú kapustu na všetky spôsoby.............díky za super recept!!!


  • jezibabka1, 11. apríla 2010 o 15:54
    @bambulka51 a ja som sa čudovala prečo od varechy vstávam o pol kg ťažšia, dík za vysvetlenie:)))))))))))))))))))))))


  • torticka, 11. apríla 2010 o 20:23
    jezibabka, veď ja už som začala držať dietu a Ty napíšeš takúto mňamku.


  • ampara, 12. apríla 2010 o 09:51
    Trochu to pripomína koložvársku kapustu,iba namiesto ryže je to zemiakové cesto. Ale určite je to výborné ,vyskúšam.


  • jezibabka1, 12. apríla 2010 o 13:43
    @torticka Ty žiadnu dietu nedrž, potrebuješ teraz veľa sily na cvičenie v Kováčovej:)


  • hanach, 29. septembra 2011 o 13:20
    Vždy keď dám vyvariť údené do fazuľovej alebo kapustovej polievky tak ho podávam potom takto ako autor. Je to úžasne dobré až na tie cukry už v neskoršom veku - potom porýľujem celú záhradu aby som spálila cukry. Ale stojí to za to. Je to vau.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.

Gallina freda
V nezvyklom čase, už začiatkom roka, som sa rozhodol svoje okrúhle narodeniny pripomenúť si v cudzom svete. Na čerstvom vzduchu, v teple, v prostredí pre mňa neznámych ľudí.

Anglicko pri mori: Jedlo v reštauráciách
S rodinkou sme sa rozhodli, že si na začiatku nového roku 2015 vyjdeme na výlet k moru. Vybrali sme sa teda do krásneho tichého juhoanglického mestečka Eastbourne, nie až tak ďaleko od Londýna.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist