Týždňovkové mäsko

Autor receptu: mataliptak

TAk tento názov som dala preto , lebo toto mäsko robím mojmu manželovi stále ked ide na týždňovku ....:-)) robievala to moja mama stále ked sme mali zabíjačku ...

Postup

  1. Bravčové mäsko si nakrájame na kocky . Možete použiť aké chcete mäsko ale ja to robím zo stehna , lebo je chudšie .
  2. Pridáme koreniny a necháme chvilku postáť , stačí tak 15 minút .
  3. Naplníme do fliaš ... z jedného kila mäsa máme tri flašky od horčice ..
  4. Do každého pohára dáme jednu polievkovú lyžicu vody ...
  5. Flaše zavrieme a dáme variť do vody ... varíme ich 2 hodiny od začatia vretia ...može sa to robiť aj z hovädzieho mäsa ale potom variť aspon 3 hodiny ... dá sa jesť za studena aj ohriate , je to určite lepšie ako nejaké konzervy plné konzervantov a aj chutnejšie ... dobrú chuť ...:-)