Tvarožník fotorecept

luclup - fotkaluclup, 12. marca 2017
Tvarožník (fotorecept)
Foto: luclup

Cesto som urobila podobné ako doma robievame na jablčník s pridaním orechov a kakaa, a zvyšok som prispôsobila chuti a nálade (:

45 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
1 PL
1 PL (vanilínový)
200 g
250 g
2 ks
1 balíček
Tvarohová náplň:
750 g
3 PL (vanilínový)
3 PL (podľa chuti)
1 ks
1 hrsť
Ďalšie suroviny:
 (iný)
Na vymastenie plechu:
Na vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, rozmiešame v nej kypriaci prášok, pridáme orechy, vajíčka, na menšie kúsky pokrájané maslo, cukor a kakao (pridala som 2 PL kakaa ale stačí 1, aby vynikla chuť orechov, a neprebila ju chuť kakaa).

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiesime cesto, ktoré vytvarujeme do bochníka, presunieme na tanierik, prikryjeme sáčkom a dáme na chvíľu do chladničky.

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku a to zmiešaním všetkých surovín.

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech (38x23) vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vyberieme z chladničky, odkrojíme z neho cca 700g, dáme ho do stredu plechu a prstami ho roztlačíme po celej ploche, kraje nech sú mierne vyvýšené.

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto potrieme lekvárom (3 PL) a rovnomerne navrstvíme náplň.

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšné cesto (cca 350 g) rozdelíme na menšie kúsky a robíme "hadíkov". Ukladáme ich na koláč, ja som si najprv spojila protiľahlé konce a pokračovala, snažila som sa rovnomerne :-P. Do každej medzery dáme trošku lekváru (asi 1/2 ČL).

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme na 190 °C asi 45 minút. Vrch môžete poprášiť cukrom.

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    :) Na záver už len dodám, že nabudúce pridám menej kakaa, stačí 1PL, lebo chuť kakaa prebila chuť orechov (kto má rád viac kakaové, nech dá 2PL). No cesto je vďaka orechom krehučké. Kto sa rozhodne upiecť, nech mu chutí ♡

    Tvarožník (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jack
Jééj.Také môžem vždy milá Lucinka.Veľmi pekne sa ti podaril,veď v podstate ako všetko.Si šikulka.Peknú nedeľu.♡♡♡♡♡.
luclup
@Jack dakujem krasne :) Tak je to jednoduchy kolacik, na tom nie je co pokazit, no chutovo je naozaj dobry. Aj tebe prajem pekny den, pozdrav doma :) :)
haji
Krásná práce, bezva postup, nádherná fota, vůně se táhne až k nám. Jsi škulka, Luci! Krásnou neděli přeji! tobě i celé rodině!
luclup
Ahoj @Haji ! :) velmi pekne ti dakujem, az na ten studeny vietor mame krasnu nedelu, slniecko sice vykukuje, snazi sa zohriat nas, ale nejak sa to nedari :) Aj tebe prajem prijemny den a pohodu ♡
1x haji
chica114
Ahoj Lucy!! nádherný receptík, hned by som to chcela ochutnať. Krásna fotka. 5*, KK :-) A prajem ti ešte krásnu nedeľu a pozdrav doma :)
mitzy
Pekný chutný koláčik, hneď by som si dala. 5*
afataga
musi byt vyborny, to kakao by som vobec nedala a ktoze ti to fotil? :-)
luclup
@Afataga dakujem, je naozaj taky :-) Ak ti to pripomina fotky niekoho, tak mas pravdu - doma som zvycajne dvorny fotograf ja, ale to sa coskoro zmeni, za par mesiacov idem z domu, tak mamka (Monty469) si musi poradit sama. Ale ona je sikovna, vie to, len ked som doma, rada jej s tym pomozem ;-) Pekny den
luclup
@Afataga dakujem, je naozaj taky :-) Ak ti to pripomina fotky niekoho, tak mas pravdu - doma som zvycajne dvorny fotograf ja, ale to sa coskoro zmeni, za par mesiacov idem z domu, tak mamka (Monty469) si musi poradit sama. Ale ona je sikovna, vie to, len ked som doma, rada jej s tym pomozem ;-) Pekny den
cesminaz
Tvarohové kolace mame aj my velmi radi.Tento tvoj vyzera fakt skvelo ;-P
kukulienka71
toto sú sýte a chuťovo výborné koláče, trochu pracnejšie, ale stoja za to. Mám tu podobný, Rákócziho tvarožník.
luclup
@Kululienka71 presne tak ako pises :) Pozrela som si tvoj tvaroznik, a vyzera skutocne lakavo, urcite ho niekedy upeciem. Prajem pekny den :)
martamm
Mnam, upeciem, len dam polovicu masla, orechy tiez obsahuju tuk.... uz sa tesim na maskrtenie. Dakujem za skvely receptik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia