Tvarohový zákusok

evkalibkaEvkalibka, 63 ročná žena, Banská Bystrica, recept pridala: 3. novembra 2011 16:26Ďalšie jej recepty

Inšpirovali ste ma milé varecháčky Vašimi receptami na tvarohové zákusky a koláče a preto Vám ponúkam môj osvedčený recept našej rodiny

Suroviny

40
minút
príprava
25 - 30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a necháme postáť. Zatiaľ si uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru. Do letného pudingu vmiešame 10 dkg masla a všetko vychladíme.

2

Vymiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom, pridáme seh z bielka a vmiešame do pudingu.

3

Cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme jednu polovicu, preložíme na vymastený a múkou posypaný plech, na ňu navrstvíme plnku a prykryjeme druhou polovičkou cesta. Kto má rád do plnky simôže pridať aj hrozienka. Upečieme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 21:51
    tvarohový zákusok- ten mám veľmi rada,,, vyskúšam aj tento tvoj


  • marianne69, 3. novembra 2011 o 21:57
    bude vyborny


  • orchidea, 4. novembra 2011 o 16:53
    Robievam podobný, len namiesto zlatého klasu varím vanilkový puding, je to dobrý zákusok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist