Tvarohový zákusok

evkalibkaEvkalibka, recept pridal: 3. novembra 2011 16:26Ďalšie jeho recepty

Inšpirovali ste ma milé varecháčky Vašimi receptami na tvarohové zákusky a koláče a preto Vám ponúkam môj osvedčený recept našej rodiny

Suroviny

40
minút
príprava
25 - 30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a necháme postáť. Zatiaľ si uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru. Do letného pudingu vmiešame 10 dkg masla a všetko vychladíme.

2

Vymiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom, pridáme seh z bielka a vmiešame do pudingu.

3

Cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme jednu polovicu, preložíme na vymastený a múkou posypaný plech, na ňu navrstvíme plnku a prykryjeme druhou polovičkou cesta. Kto má rád do plnky simôže pridať aj hrozienka. Upečieme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 21:51
    tvarohový zákusok- ten mám veľmi rada,,, vyskúšam aj tento tvoj


  • marianne69, 3. novembra 2011 o 21:57
    bude vyborny


  • orchidea, 4. novembra 2011 o 16:53
    Robievam podobný, len namiesto zlatého klasu varím vanilkový puding, je to dobrý zákusok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist