Tvarohový zákusok

evkalibkaEvkalibka, recept pridal: 3. novembra 2011 16:26Ďalšie jeho recepty

Inšpirovali ste ma milé varecháčky Vašimi receptami na tvarohové zákusky a koláče a preto Vám ponúkam môj osvedčený recept našej rodiny

Suroviny

40
minút
príprava
25 - 30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a necháme postáť. Zatiaľ si uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru. Do letného pudingu vmiešame 10 dkg masla a všetko vychladíme.

2

Vymiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom, pridáme seh z bielka a vmiešame do pudingu.

3

Cesto rozdelíme na polovice, vyvaľkáme jednu polovicu, preložíme na vymastený a múkou posypaný plech, na ňu navrstvíme plnku a prykryjeme druhou polovičkou cesta. Kto má rád do plnky simôže pridať aj hrozienka. Upečieme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 3. novembra 2011 o 21:51
    tvarohový zákusok- ten mám veľmi rada,,, vyskúšam aj tento tvoj


  • marianne69, 3. novembra 2011 o 21:57
    bude vyborny


  • orchidea, 4. novembra 2011 o 16:53
    Robievam podobný, len namiesto zlatého klasu varím vanilkový puding, je to dobrý zákusok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Líčka na víne
Po dvoch rokoch som opäť navštívil Kastíliu. Bolo príjemne teplo a jar bola v rozpuku.

Európske gastronomické dedičstvo
Zoznámte sa so zaujímavými gastronomickými špecialitami z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.

7 nových toastových trendov
- Inzercia -
Verili by ste, že toasty a móda majú veľa spoločného? Keď sa Slovákmi obľúbeného jedla chopia módni blogeri a použijú kvalitné ingrediencie, bežný toast sa rázom premení na Fashion toast.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 22/2015: Jahodový špeciál Jahodový špeciál
Časopis Varecha v piatok 29. mája v denníku Pravda.


TOPlist