Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok s ovocím

janikbj - fotkajanikbj, 2. septembra 2018
Tvarohový zákusok s ovocím
Foto: janikbj
40-50 minút
na 190 °C

Suroviny

220 g
100 g
100 g
3-4 PL
1 ks
1/2 ČL
Plnka:
500 g
4 PL
4 PL
4 PL (alebo vanilkový pudingový prášok)
1 ks




Postup

  1. 1

    Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom, pri malých otáčkach zašľaháme vajce, pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a štipku soli a ručne vypracujeme cesto. V chlade ho necháme odpočívať asi hodinu.

  2. 2

    Na plnku vymiešame spolu všetky suroviny, ak je tvaroh suchší, dáme viac smotany. Plnka má byť stredne hustá.

  3. 3

    Tortovú alebo inú vhodnú formu s priemerom asi 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vychladené cesto vyvaľkáme a prenesieme do formy, potiahneme ho i na okraje. (Ak sa pri vaľkaní príliš ohreje, dáme ho aj s formou do chladničky stuhnúť, aby bolo po upečení krehké).

  4. 4

    Na pripravené cesto vylejeme tvarohovú plnku, poukladáme ovocie podľa chuti. (Odrezky z krajov cesta som spracovala do guličky, tú dala na chvíľu do mrazničky a nakoniec nastrúhala na ovocie). Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 40-50 min.

Diskusia k receptu

haji
Vypadá to moc dobře, tvarohové dobroty s ovocem jsou moje slabost. Jen bych měla obavu, jestli se spodní těsto dobře upeče. Ale to jde vychytat. Pěkný recept, jsi šikulka!
luwinka
Dobrý nápad, že si z tých odrezkov použila na vrch koláčika.Mas ho pekný a musí byť veľmi chutný.
motyka
Pochúťka. Páči sa mi. Plnka fajnová, bez masla a margarínov. Super. Zíde sa mi. KK.
janikbj
@Haji (2.9.2018 14:24)

ďakujem krásne za pochvalu. cesto sa prepieklo bez problémov, piekla som v sklenenej forme,takže som sledovala i spodok, či pekne zružovel. fotka je urobená na 2.deň, to už cesto naťahalo vlhkosť z plnky,ale čerstvo upečené bolo krehučké a chrumkavé :)
1x haji
haji
@Janikbj (2.9.2018 20:55)
Jsi zlatá, moc děkuji za vyčerpávající popis. Věřím, že se ti dobře hlídalo upečení v jenském skle. Já v něm také ráda peču i vařím. Krásné pozdravení a ať se ti daří!
janikbj
dakujem krasne za mile komentare. u nas mal tento kolac obrovsky uspech, tvarohove mame vsetci radi, tak verim, ze bude chutit aj dalsim, co vyskusaju :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia