Tvarohový slimák

michaella - bez fotkymichaella, 30. septembra 2012
Tvarohový slimák
Foto: michaella

vizualne zaujimavy a chutny tvarohovy kolac na kazdu prilezitost :)

16-20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170-180 °C

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
3 ks
1 hrnček vlažná
3 lyžice
3/4 ks
500 g
1 ks
1 ks
4 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    všetky suroviny na cesto : muka, cukor, olej, vajíčka, voda, kakao, prášok do pečiva zmiešame buď len tak v miske alebo v šľahači. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie alebo na vymastený a pomúčený plech. Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom tvaroh s cukrom a žltkom zmiešame s pudingom a dáme do mikroténového vrecúška, kde sme odstrihli rožtek. A na cesto robíme cestičku - slimáka. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá.

  2. 2

    Dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu …

Diskusia k receptu

afataga
vyzera dobre, hrncekova klasika s tvarohom, take ja mozem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia