Tvarohový Rudolf (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Verzia tejto maškrty je už v každej podobe..v podobe tyčiniek, rolády, torty..dnes som ju chcela pre vás predstaviť v podobe úplne skvelého zákuska..

20
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy som rozbila 6 vajec, pridala som cukor a miešala do peny mixérom 6 min.
  2. zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakao a v malých dávkach som preosievala do cesta a opatrene vmiešavala hmotu...
  3. cesto som vyliala na plech vystlaný papierom 27x37 cm. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 12 min.upečený som nechala vychladiť na mriežke..
  4. pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém..do misy som dala tvaroh, mascarpone, cukor, citrónovú kôru aj šťavu a všetko som spolu zmiešala...v druhej mise som si vymiešala želatínu za studena podla návodu na vrecku..do želatíny som v malých dávkach zamiešavala tvarohovú hmotu...dala do chladničky stuhnúť...na vychladnutý korpus som natrela jahodový lekvár..
  5. na lekvár som uložila tvarohový krém..
  6. na tvarohový krém som uložila BB keksy...z cukru a vody som urobila sirup a potrela som ním BB keksy...uložila som koláč do chladničky na 4 hodiny..
  7. pripravila som si šľahačku a potrela som koláč, opäť uložila do chladničky na noc..na vrch šľahačky som urobila čoko struhlinky a posypala vrch...mohla vy sa použiť aj poleva a pokvapkať vrch...
  8. pokrájala som na rezy...a prajem vám dobrú chuť..