Tvarohový Rudolf fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. januára 2016

Verzia tejto maškrty je už v každej podobe..v podobe tyčiniek, rolády, torty..dnes som ju chcela pre vás predstaviť v podobe úplne skvelého zákuska..

20
porcií
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks celé
6 PL
6 PL
1 bal.
1 PL
1 bal.
3 PL domáci
Krém:
600 g
250 g
1 bal. za studena
100 g
1 ks na kôru a šťavu
Sirup:
50 ml
1 PL
Na vrch:
300 ml
2 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misy som rozbila 6 vajec, pridala som cukor a miešala do peny mixérom 6 min.

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešala som múku s práškom do pečiva a kakao a v malých dávkach som preosievala do cesta a opatrene vmiešavala hmotu...

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto som vyliala na plech vystlaný papierom 27x37 cm. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 12 min.upečený som nechala vychladiť na mriežke..

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si krém..do misy som dala tvaroh, mascarpone, cukor, citrónovú kôru aj šťavu a všetko som spolu zmiešala...v druhej mise som si vymiešala želatínu za studena podla návodu na vrecku..do želatíny som v malých dávkach zamiešavala tvarohovú hmotu...dala do chladničky stuhnúť...na vychladnutý korpus som natrela jahodový lekvár..

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na lekvár som uložila tvarohový krém..

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na tvarohový krém som uložila BB keksy...z cukru a vody som urobila sirup a potrela som ním BB keksy...uložila som koláč do chladničky na 4 hodiny..

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravila som si šľahačku a potrela som koláč, opäť uložila do chladničky na noc..na vrch šľahačky som urobila čoko struhlinky a posypala vrch...mohla vy sa použiť aj poleva a pokvapkať vrch...

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokrájala som na rezy...a prajem vám dobrú chuť..

    Tvarohový Rudolf (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

monty469
Krásny a určite veľmi dobrý koláčik.Tvarohové máme radi.Dávam 5*
olinecka
Izka na Tvoje dobroty sa teším a čakam,čim prekvapíš.U mňa to máš za 5*
jack
Perfekt.Krása.Mňamka.5*ukladám.Tvarohové ja môžem.
tiginko
Túrós Rudi je obľúbená sladkosť v našej rodine ešte od čias socializmu, pri občasných návštevách Maďarska si vždy nakúpime menšie zásoby. Tvoja domáca verzia Izka musí byť vynikajúca
starkamajka
Izka,prepac ale naTvoje recepty da sa pozerat a urcite aj piect.Tvoje recepty maju logiku aj pravo na pecenie ako na damy(hadam neurazim vsetky)ktore pridavaju recepty nezmyselne.
1x leaela
izabella929

Všetkým vám úprimne ďakujem za milé slová, pochvalu a komentáre...)toto je pre mňa najväčšie uznanie za moju prácu...potešili ste moje srdce...)
sracz
... z Varecha.sk žmurká na mňa rcp nový, tentoraz ako zákusok, "Rudolf to tvarohový"! Opakovaná chuť, vôňa a krása veľká, to je naša Izabellka, pracovitá a šikovná, ako včielka!
babkamt
nesklamala si ma, pridala si ďalší fajnový koláčik:-)
izabella929
@sracz ,máš pravdu, tento zákusok som piekla milému dievčatku na meninové párty...hosťami bol náramne pochválený..chutný, šťavnatý len sa tak po ňom zaprášilo...opäť pochvala v priamom prenose..veľmi sa teším a tiež aj vašej priazni..)@patroveckypitrs , veru som teraz presvedčená, že by ti chutil aj tento skvelý zákusok..)@babkamt ,som iba rada, že som ťa nesklamala..máš pravdu bol fajnučký..) ďakujem vám všetkým za milé komentáre..)
kukulienka71
veľmi dekoratívny:-) spozornela som pri tom oficiálnom pomenovaní, potom mi zaplo, že to je Túró Rudi:-D
izabella929
@kukulienka71 , jasné, že je to túro rudi...videla som aj tortu, ale mňa torta nedokáže osloviť...páčia sa mi, ale iba toľko, chuť na ňu určite nemám..jaj a bol veru vynikajúci..)@ancicka ,pekne ďakujem.-)@babucka , určite budeš spokojná s tou chuťou..)@kristina47 ,tá chuť ťa možno osloví...) všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
lekorica
Krásny zákusok. Mňam. Škoda že múku nemôžem. Ale ja niečo vymyslím. ;-)
izabella929
@leomax , uhádol si to presne...bol úžasne chutnučký...)@lekorica ,no veru škoda, ale verím , že aj s inou múkou bude výborný..-) ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre...) potešili sta ma..
mariadra
Ten zákusok vyzerá dobre, ale vie mi niekto povedať, ako vznikol ten názov "Túró Rudi"?
A s takým zaujímavým názvom sa zvyčajne spája aj nejaká historka alebo pôvodca receptu. Veľmi by ma to zaujímalo, ešte som to nepočula.
izabella929
@mariadra , takže je to takto: tento sladký produkt vznikol v Maďarsku v roku 1968...je to tenká čokoláda v ktorej sa nachádza mliečny produkt ochutený tvaroh..Rudlof-Rudi...znamená v preklade TYČ..teda mala to byť na začiatku pochúťka v tvare tyčinky a preto sa tak volá...len čo by sa nedalo pretaviť do torty, rezov a kadečoho iného, veď preto sú na svete pekárky výmysleníčky, aby toto zvládli a tak vnikol aj môj rez...hoci som ho našla v rôznych verziách, ale nepoužila som pôvodný recept, ale opäť som si ho aj ja dotvorila podľa vlastnej fantázie.. takže mi to nemajte za zlé...ja prekrútim vždy skoro všetky pôvodné receptúry a robím si svoju verziu podľa mojej chute...tak, že len málo používam v mojich zákuskoch E čka...zásadne používam domáce maslo a pokiaľ sa dokážem dostať i k ďalším surovinám, mlieko, tvaroh, bryndza, radšej pečiem a varím z nich..ak ešte budeš mať nejakú otázku, rada ti odpoviem...vďaka za komentár..)
kukulienka71
Izka, doplním, ak dovolíš:-) V 50-tych rokoch boli maďarský potravinový vývojári na skusy v ZSSR, tam naďabili na produkt - valček - tyčinku z cukrom ochuteného tvarohu, masti a masla, potiahnutú čokoládovou polevou. Zapáčila sa im, doma vyvinuli veľmi podobnú prispôsobenú maďarským chutiam. Obal a reklamnú kampaň okolo jej uvedenia na trh dali na starosť Sándorovi Kleinovi, ktorý vymyslel aj jeho (obal bol krásny modro-bielo-červený bodkovaný s copíkatým dievčatkom). Etickej komisii sa nepozdával tvar tyčinky s asociáciou na mužskú časť tela, preto podporovaná reklamná kampaň nebola uskutočnená. Dievčatko dali neskôr z obalu preč. V počiatkoch mal výrobok veľmi krátku trvanlivosť, preto bol stále nedostatkovým tovarom, v 80-tych rokoch sa podarilo predĺžiť dobu spotreby a na trh prichádzali ďalšie a ďalšie variácie tejto tvarohovej dobroty, ktorá bola veľmi obľúbená, oceňovaná až kultová.
Tiež som rada, že som si prečítala na maďarských stránkach niečo o jej pôvode, sama od seba by som to neurobila:-) mne moc nechutí, ale je to určite sortiment- povedala by som suvenír - z cesty do Maďarska pre mnohých turistov:-)
izabella929
@kukulienka71 , hej, toto všetko som čítala aj ja, len som nechcela nudiť podrobným výkladom, tak som to skrátila..ale napokon vôbec mi to neprekáža, že si ma doplnila..možno že si toto niekto aj prečíta a poteší sa históriou tyčinky, alebo aj nie...pamätám sa na ten bodkovaný obal, napokon ešte aj dnes sa tak predáva..ale možno že toto ani našich varecháčov nezaujme...prajem ti krásny večer a ďakujem.-)
izabella929
@tiginko , a prečo si to myslíš? som taká obyčajná ako vy všetky tu na Vareche,,,ničím nie som výnimočná... prajem ti krásny večer.-)
veronikkka
perfektne preložil názov zákusku @sracz ako " Rudolf to tvarohový" :D
páči sa mi to :-)
@izka zaslúžených 5*, krásny zákusok.
veronikkka
perfektne preložil názov zákusku @sracz ako " Rudolf to tvarohový" :D
páči sa mi to :-)
@izka zaslúžených 5*, krásny zákusok.
kristina47
Rudy nie Rudy,zákusok vyzerá super a ešte k tomu s tarohom ,ukladám do KK.
milina
Izka, v tvojich rcp. používaš želatinu za studena. Zatiaľ som sa stretla vždy iba so želatinou , ktorá sa pripravuje za tepla. Môžeš uviesť o akú želatinu sa jedná? Ďakujem.
izabella929
@milina , milá moja na tomto vrecku je napísané želatína za studena, je to v modrom vrecku...škoda, že som včera minula , bola by som odfotila..mám ju rada, lebo je za 1/2 min. hotová, stačí vymiešať so 100ml horúcej vody a miešať chvíľku a je hustá...podstatné je ak ju použiješ, do hotovej želatíny pridávať tvarohovú, alebo akú koľvek hmotu v malých dávkach a miešať..nie opačne, že želatínu pridáš do hotového krému,,,výsledok zaručujem,,veľa skvelých úspechov..) a prekrásne Veľkonočné sviatky..)
darlingny
@izabella929 skúšala si niekedy miesto kakaa dávať karob? :) na kakao mám alergiu, tak mením za karob, ale zákusky som zatiaľ s tým neskúšala, neviem či sa to cesto bude správať rovnako ...
izabella929
@darlingny , nie neskúšala som žiadne náhrady..zatiaľ nemám alergiu na žiadne jedlo a ani príchute, takže musíš to vyskúšať ako sa to bude tváriť v tomto istom zákusku..) prajem veľa šťastia.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia