Tvarohový nákyp

Tvarohový nákyp s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale ten som nemala, tak som improvizovala a dala tvaroh. Takže začala som robiť syrový nákyp a skončila som s tvarohovým :D

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Croissanty si nakrájame na menšie kúsky a dáme do vymastenej malej zapekacej misy.
  2. Tvaroh, mlieko, vajíčka, cukor a javorový sirup vymiešame ponorným mixérom. Dochutíme citrónovou šťavou.
  3. Tvarohovou zmesou zalejeme croissanty a necháme postáť 20 minút. Dozdobíme ovocím. Ja som dala jahody a ríbezle. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlata.