Tvarohový nákyp
Tvarohový nákyp s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Inšpirovala som sa receptom z Dobrého jedla. Pôvodne tam šlo 350 g syru Lučina, ale ten som nemala,
tak som improvizovala a dala tvaroh. Takže začala som robiť syrový nákyp a skončila som
s tvarohovým :D
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Croissanty si nakrájame na menšie kúsky a dáme do vymastenej malej zapekacej misy.
- Tvaroh, mlieko, vajíčka, cukor a javorový sirup vymiešame ponorným mixérom. Dochutíme citrónovou šťavou.
- Tvarohovou zmesou zalejeme croissanty a necháme postáť 20 minút. Dozdobíme ovocím. Ja som dala jahody a ríbezle. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút dozlata.