Tvarohový nákyp fotorecept

garanco - fotkagaranco, 15. novembra 2011
Tvarohový nákyp (fotorecept)
Foto: garanco

Dnes som sa dostala k domácemu tvarohu, tak som z neho pripravila pochúťku, ktorú sme mali pred rokmi všetci (to boli deti ešte doma) Zobraziť celý popisDnes som sa dostala k domácemu tvarohu, tak som z neho pripravila pochúťku, ktorú sme mali pred rokmi všetci (to boli deti ešte doma) veľmi radi. Teraz som ho už dávno nerobila. Recept raz priniesla kolegyňa a všetky sme ho odskúšali. Posúďte, či sa ho oplatí vyskúšať...

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
3 ks
120 g (najlepšie pieskový)
50 g
1 PL / kukuričný škrob
1 KL
1 bal
2 PL
25 g
Okrem toho:
4 ks - veľké
  na vymastenie misy
Na posypanie:
  cukor+ škorica




Postup

  1. 1

    Najprv vymastíme maslom hrubšie jenskú misu. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska- asi 0,5cm a nimi vyložíme dno a boky misy.

    Tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtka a cukor vymiešame do peny, zašľaháme tvaroh, pridáme maizenu s kypriacim práškom, van. cukor, hrozienka, um(rum) a roztopené maslo. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok a vylejeme na jablká do pripravenej misy. Ak nám ostali nepoužité pripravené jablká, tie postrkáme do tvarohu...

    Tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vrch posypeme posekanými orechami, kryštálovým cukrom a mletou škoricou.

    Tvarohový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme a a pečieme asi 50 min pri 180 st. Po upečení necháme 10-15 minút postáť, až potom ho podávame. (Keďže tá moja lepšia polovička obeduje v práci a pozabudla som odložiť fľašu s nefalšovaným, pôvodným Tuzemským rumom - vyrobeným 18.1.1999 - tak som mu pripravila zákusok po obede :-)) )

Diskusia k receptu

vierik
Jéminenko že či oplatí,jasné že áno. Veď sú tam len výborné vecičky.Čo najskôr sa bude skúšať :-)))
tatranka
Chystala som sa na zajtra urobiť svoj nákyp. No po tvojom recepte som si to rozmyslela a skúsim tvoj.Predsa je len iný.Tá maizena ma oslovila a hádam aj ten um.Napíšem,ako chutil.
evanaaa
A ja si ukladám, mám pár receptov na rôzne nákypy, dokonca aj na chlebový. Tvaroh mám rada, tak si ho ukladám, lebo sa mi pozdáva a v nemäsitý deň urobím. Nedávno ( či dávno?) som robila krupicový. Aj taký tu tuším je. Dobrá skladba surovín sa mi tu páči.
ola111
Tvarohový nákyp som ešte nerobila,ale urobím teraz,musí byť lahodný.
dorisa
je to tvarohová bomba, a s jablkami...paráda
sneica
tvaroh pouzijem nizkotucny vanickovy lebo toho mam plnu chladnicku...mi to pripomenulo zemlovku z tvarohom a jablkami a som si ista ze nakyp chuti skveleee.
irenaw
tvaroh a jablká to je niečo pre mňa, ukladám recept
klaura
ukladám si ... ešte nemám takýto recept v zbierke ... a tvarohové táááák milujeme ... :)
diabambulka
na tvoju otázku odpoviem hneď : oplatí :-Dten tvoj nákyp vonia až sem ...parádny
gianni
mnam teraz som si z neho dala,akurát nemôžem cukor tak som robila uplne bez cukru,nemala som ani maizenu a pravdaže bez rumu(kojím),diétny,ale fajný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia