Tvarohový krémovník

lostris151 - bez fotkylostris151, 2. mája 2011

Výborný a rýchly koláčik, ktorý máme veľmi radi a vyzerá celkom reprezentatívne a zatiaľ chutil všetkým návštevám :)

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kus
PLNKA:
500  ml
500 g
2 sáčky
2 sáčky
300 g
5 ks
na povrch:
5 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme. Uložíme ho na stredne veľký plech a vytvarujeme do misky. Je potrebné aby cesto bolo uložené tak, že keď tam nalejeme plnku, aby sa nedostala pod cesto. Boky vaničky nemusime prehodiť cez okraj plechu. Ja ich väčšinou len pritlačím k hornému okraju a potom ked sa to pečie tak to prirodzene skĺzne na povrch plnky.

  2. 2

    Urobíme si plnku. Do nádoby nalejeme pol litra mlieka, dáme tam tvaroh, dva zlaté klasy, vanilkové cukry, práškový cukor a žĺtka. Všetko to dáme do nádoby naraz a dobre vymiešame.

  3. 3

    Plnku vylejeme do vaničky pripravenej z lístkového cesta a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 25 až 30 min. Je to hotové keď nám plnka začne trochu praskať prípadne tvaroch sa zafarbí trochu do oranžova a v plnke vidíme oranžové bodky.

  4. 4

    Kým sa koláč pečie vyšľaháme si bielka do snehu a potom primiešame cukor.

  5. 5

    Keď je plnka upečená, tak na vrch dáme sneh a dáme opäť piecť približne na 10 min. kým povrch jemne nezozlátne. Koláč vyberieme a dáme vychladiť. Na povrchu sa spravia také kvapky ako keby ste to pokvapkali sirupom a je to mňamka :)

  6. 6

    Dobrú chuť!!!!!!!!!!!

Diskusia k receptu

vierik
Poznám a pekávam,môžem len doporučiť ,,výborný".
evanaaa
Piekla som ho raz, je výborný, už som si toľkokrát povedala, že ho musím znovu upiecť, tak je na čase, pripomenula si mi ho.
mojack
Tento recept bol už viac krat na vareche. Ja ho robievam aj s iným cestom. Suroviny na cesto hodim do mixera . Plnku tiež dam do mixera a mam ho raz - dva.
tothka
Výborný koláčik, u nás ho voláme uplakaný, práve kvôli tým kvapôčkam
ali3
Prosím o radu. Koláčik som piekla, bol výborný, ale sneh mi po vybratí z rúry "spľasol". Vyšľahal sa pekne do tuha aj s cukrom (kryštálovým), potom v rúre nádherne vyskočil - piekla som 15 minút pri 150 st. - a hneď ako som ho vybrala, spľasol. Je na to nejaký špeciálny "gríf"? Už som šľahala aj nad parou a skončilo to rovnako.
sladkacokolada
ali3 myslím, že si ten sneh piekla príliš dlho, treba to len zapiecť do zlatista, čo može trvať menej ako desať minút a určite vyššia teplota. odporúčam 180 / 10
ali3
Ďakujem, vyskúšam nabudúce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia